Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boek van de maand: Ziekte in Nederland

Waarom we ziek worden en wat we kunnen doen om dat te vermijden. De meeste ziektes die in de 19e eeuw voorkwamen zijn praktisch verdwenen, en in elk geval is het sterftecijfer in westerse landen vaak met meer dan negentig procent teruggedrongen. Zou dat ook mogelijk zijn met de ziektes die in de 21e eeuw voorkomen?
Ziekte in Nederland

Het krijgen van een ziekte is meestal vermijdbaar. Meer dan de helft van de ziektes wordt veroorzaakt door bekende oorzaken buiten ons lichaam. En dat betekent dat we door die oorzaken aan te pakken langer gezond kunnen blijven. Door als individu gezonder te leven, maar vooral ook door als samenleving gezondere keuzes te maken. Gezonder werk, een gezonder milieu, een gezonder voedingsaanbod: de mogelijkheden liggen voor het oprapen.

 

Johan Mackenbach gaat in Ziekte in Nederland in op de vraag waaróm we ziek worden, wat we kunnen doen om dat te vermijden, en waarom dat juist in Nederland vaak niet lukt. Een onmisbaar boek voor mensen die zelf gezond willen blijven. Johan Mackenbach schuwt de controverse niet en legt in Ziekte in Nederland een verbinding tussen biologische factoren en politiek die je zelden ziet. Het boek is daardoor evenzeer een opiniestuk als een overzicht van de stand der kennis wat betreft onze gezondheid.

 

Johan Mackenbach is hoogleraar Maatschappelijke Gezondheidszorg aan het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Ook is hij onder andere honorary professor aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine, lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg, en lid van de Gezondheidsraad.

 

Ziekte in Nederland

Auteur: Johan Mackenbach 

ISBN: 9789035231689

Pagina’s: 335 

Prijs: € 27,50 

Voor meer informatie en bestellen>>

 

Overige interessante boeken voor verzorgenden:

 

Ouderenmishandeling

Ouderenmishandeling is een onmisbaar boek voor iedereen die zich beroepsmatig

bezighoudt met ouderen. In het boek is een interventie- en stappenplan opgenomen waarin de lezer concrete handvatten krijgt voor hulpverlening.

Meer informatie 

 

 

Agressief gedrag bij dementie 

Agressie heeft veel impact op je werk. Dit boek helpt je te ontdekken wat de oorzaak is van het gedrag van demente ouderen en hoe je er het beste mee kunt omgaan. Het boek is geschreven voor verzorgenden, verpleegkundigen en andere professionals in de ouderenzorg. Meer informatie

 

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie 

Kleinschalig wonen is de beste oplossing voor mensen die de weg

kwijt zijn. Dit boek is een praktijkboek, gebaseerd op de ervaringen

van tientallen mensen: mensen die in de zorg werken en familieleden

van mensen met dementie. Zo helpt het boek medewerkers, familieleden en initiatiefnemers op weg. Meer informatie

 

De wondere wereld van dementie

Een praktisch boekje dat verzorgers en familie van dementerenden in heldere bewoordingen inzicht biedt in de werking van de hersenen van dementerenden en wat dit betekent voor de begeleiding. Bevat speelse illustraties, vele ingekaderde voorbeelden en tips. Meer informatie

 

 

Zakboekwoordenboek van de Ouderenzorg

Het Zakboek van de Ouderenzorg bevat informatie over datgene wat specifiek met de oudere zorgvrager te maken heeft. Het zakboek is bedoeld voor alle professionele zorg- en hulpverleners die rechtstreeks met de ouder wordende zorgvragers te maken hebben. Meer informatie

 

 

Handboek Wondzorg

De tweede, herziene druk speelt in op de huidige trends en vernieuwingen in de

dynamische wereld van de wondzorg. Het is een praktisch handboek voor zorgverleners

en is bijzonder geschikt voor gebruik in de extra- en intramurale zorg. Meer informatie

 

Voor meer informatie en alle boeken ga naar www.elseviergezondheidszorg.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.