Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boek van de maand: Zorg voor het leefplan

Zorg voor het leefplan is een vervolg op het methodiekboek Van zorgplan naar leefplan. Het is gebaseerd op een model voor een leefplan met vijf leefgebieden: de 'schijf van vijf'.
Boek van de maand: Zorg voor het leefplan

In deze nieuwe uitgave wordt een handvat gegeven voor het invoeren van leefplannen in zorginstellingen. Het boek bundelt ervaringen die zijn opgedaan met gerichte invoering van leefplannen, voorziet deze van een praktisch invoeringsmodel en dient als leidraad bij het invoeren van leefplannen: het creëren van betrokkenheid en medewerking, het ontwikkelen van de deskundigheid die nodig is voor het werken met leefplannen en het in kaart brengen van ingrijpende veranderingen in de hele organisatie.

Met dit boek kan het leefplan ook in andere instellingen dan de beschreven instellingen sneller en meer gericht worden ingevoerd.

Zorg voor het leefplan is primair geschreven voor personen die verantwoordelijk zijn voor het invoeren van leefplannen als werkwijze voor vraaggericht werken. Het gaat om bestuurders, stafmedewerkers, (hoger) management, opleiders en operationeel leidinggevenden zoals coördinatoren, teamleidsters en hoofden.
Beleidsmakers, cliëntenvertegenwoordigers, organisatieadviseurs en andere betrokkenen bij de ontwikkeling van vraaggericht werken vinden informatie over de voorwaarden voor een meer vraaggerichte inrichting en organisatie van zorg.

Over de auteur
Drs. Gabriëlle Verbeek MBA is directeur en senioradviseur van Artemea, bureau voor vraagsturing en innovatie in de zorg. In samenwerking met de beroepsvereniging Sting (voor de verzorging) en het LOC (Landelijke belangenorganisatie voor cliëntenraden) heeft Artemea een project opgezet voor stimulering van het gebruik van leefplannen in de zorg.

 

Bestel nu dit handige boek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.