Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boekenhoek

In de boekenhoek behandelen we interessante boeken speciaal voor verzorgenden.
boek

Zelfsturende teams 

Sinds de oprichting van Buurtzorg Nederland geniet zelfsturing veel belangstelling. Zelfsturende teams geeft veel voordelen: veel verantwoordelijkheid bij de medewerkers; grote betrokkenheid van de medewerkers bij de inhoud van het werk en flinke besparingen in de overheadkosten door wegvallen van operationeel management. In Zelfsturende teams in de praktijk wordt kort beschreven hoe een zelfsturende organisatie werkt in de dagelijkse praktijk. Hoe communiceer je met elkaar, hoe pak je problemen aan tijdens vergaderingen en hoe ga je om met het bewaken van de kwaliteit? De adviezen zijn praktisch, zodat ze direct uitgevoerd kunnen worden.

 

Klik hier voor meer informatie en bestellen

 

Andere interessante boeken voor verzorgenden:

 

De gezondheidsepidemie

Nog nooit waren we zo gezond en leefden we zo lang als tegenwoordig. Toch krijgen steeds meer mensen het label ‘ongezond’ opgeplakt. Daarmee is het niet meer duidelijk of we nu gezond of minder gezond leven, of we wel of niet gezond eten. En moeten we nu wel of niet méér bewegen? Een ware gezondheidsepidemie lijkt geboren. Dit boek geeft een helder beeld van het gezondheidsklimaat in Nederland.

 

Voor meer informatie en bestellen, klik hier


 

 

Gedragsproblemen bij ouderen

 Na bestudering van deze leerstof zijn zij in staat om: snel te bepalen wat voor consequenties een bepaald ziektebeeld heeft voor de omgang met de cliënt (de 10 regels); aan te geven welk gedrag van de cliënt de ander stress oplevert; te verwoorden op welke manier de omgang met de oudere verbeterd kan worden.
>> Voor meer informatie en bestellen klik hier

 

 

 

De Dementiereeks

Bestel nu de Dementiereeks met 25% korting! Leer alles over de toiletgang, hersenen, agressie en kleinschalig wonen van dementerenden met deze vier handige boekjes.  
Klik hier voor informatie en bestellen

 

 

Dokter op het strand

In een medische noodsituatie ben je als arts verplicht een patiënt te helpen, waar en aan wie dan ook ter wereld. Ook op vakantie kunnen artsen zich dus moeilijk onttrekken aan de verplichtingen die de artsentitel met zich meebrengt.

 

Artsen zullen zich ongetwijfeld kunnen identificeren met de vele kleurrijke verhalen uit Dokter op het strand. Ook zonder medische achtergrond is dit boekje een aanrader om te lezen of iemand cadeau te doen.

Meer informatie en bestellen

 

Toiletgang bij dementie

Het boek biedt praktische handvatten om onnodige incontinentie in zorgcentra terug te dringen en zo de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen met dementie te verbeteren.

Prijs: € 12,50

Meer informatie en bestellen

 

Twitter, een praktische handleiding

Zo vind je uitleg over de terminologie en leer je een profiel opstellen. Ook staan er tips in het boekje voor het uitbreiden van je netwerk en het inzetten van Twitter voor professionele doeleinden.

Let op: Het boekje wordt verkocht per 10 exemplaren. De prijs van een pakket (10 exemplaren) is € 29,95.

Meer informatie en bestellen

 

101 Vragen & antwoorden over griep

Het boek beantwoordt vragen als: hoe herken ik griep, hoe wordt griep overgebracht, hoe kun je besmetting voorkomen, hoe bereid je je voor op een grieppandemie en wat is de Mexicaanse griep.

Prijs: € 27,50

Meer informatie en bestellen

 

 

Inleiding complementaire zorg

Het boek biedt praktische tips en aanknopingspunten voor zorgverleners die zich willen scholen in een of meer complementaire interventies of complementaire zorg willen introduceren in de instelling waarin zij werkzaam zijn. 
Meer informatie en bestellen

 

 

 

 

De cliënt centraal, hoe doen we dat?

  De cliënt centraal, hoe doen we dat? is geschreven voor teamleiders die medewerkers begeleiden bij het aanbieden van vraaggerichte en vraaggestuurde zorg. De theorie en de praktijkopdrachten en -oefeningen in dit boek bieden hen handvatten en instrumenten.

Meer informatie en bestellen

 

Beroepscode voor de verzorging

Deze beroepscode biedt richtlijnen om de eigen handelswijze en die van collega’s te toetsen. Het is een belangrijke steun bij een verantwoorde beroepsuitoefening.
Meer informatie en bestellen

 

 

 

 

Verwenzorg, gewoon doen!

Verwenzorg, gewoon doen! is niet alleen een inspiratiebron voor zorgverleners, maar in feite voor iedereen die iets wil betekenen voor een ander.
Meer informatie en bestellen

 

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie 

Het is een praktijkboek en helpt medewerkers, familieleden en initiatiefnemers op weg.
Meer informatie en bestellen

 

Compassiemoeheid

Door het personeels-tekort, de werkdruk en het lijden van de patiënten ligt compassiemoeheid op de loer. Deze toolbox geeft nuttige tips om met compassie te blijven werken.
Meer informatie en bestellen 

 

Ouderenmishandeling

Ouderenmishandeling is een onmisbaar boek voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met ouderen. In het boek is een interventie- en stappenplan opgenomen waarin de lezer concrete handvatten krijgt voor hulpverlening. Meer informatie

 

Agressief gedrag bij dementie 

Agressie heeft veel impact op je werk. Dit boek helpt je te ontdekken wat de oorzaak is van het gedrag van demente ouderen en hoe je er het beste mee kunt omgaan. Het boek is geschreven voor verzorgenden, verpleegkundigen en andere professionals in de ouderenzorg. Meer informatie

 

De wondere wereld van dementie

Een praktisch boekje dat verzorgers en familie van dementerenden in heldere bewoordingen inzicht biedt in de werking van de hersenen van dementerenden en wat dit betekent voor de begeleiding. Bevat speelse illustraties, vele ingekaderde voorbeelden en tips. Meer informatie

 

Zakboekwoordenboek van de Ouderenzorg

Het Zakboek van de Ouderenzorg bevat informatie over datgene wat specifiek met de oudere zorgvrager te maken heeft. Het zakboek is bedoeld voor alle professionele zorg- en hulpverleners die rechtstreeks met de ouder wordende zorgvragers te maken hebben.
Meer informatie

 

Handboek Wondzorg

De tweede, herziene druk speelt in op de huidige trends en vernieuwingen in de dynamische wereld van de wondzorg. Het is een praktisch handboek voor zorgverleners en is bijzonder geschikt voor gebruik in de extra- en intramurale zorg.
Meer informatie

 

Ziekte in Nederland 

Johan Mackenbach gaat in Ziekte in Nederland in op de vraag waaróm we ziek worden, wat we kunnen doen om dat te vermijden, en waarom dat juist in Nederland vaak niet lukt. Een onmisbaar boek voor mensen die zelf gezond willen blijven.
Meer informatie

 

De vraag centraal, werkt dat?

Dit boek is geschreven voor zorgverleners die vraaggerichte en vraaggestuurde zorg als uitdaging zien. Voor hen die er ook echt in de praktijk werk van willen maken samen met hun cliënten en leidinggevenden.
Meer informatie

 

 

 

Voor meer informatie en overige boeken ga naar http://www.elseviergezondheidszorg.nl/

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.