Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Bonden klagen overheid aan over steun verpleegkundigen met long covid

Vakbonden FNV en CNV klagen de Nederlandse Staat aan. Zij eisen dat de overheid verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers, die vanwege long covid arbeidsongeschikt zijn geraakt, op korte termijn financieel gecompenseerd worden.
Verpleegkundige bij een coronapatiënt op de cohortafdeling van het Catharina Ziekenhuis. Foto: ANP
Verpleegkundige bij een coronapatiënt op de cohortafdeling van het Catharina Ziekenhuis. Foto: ANP

De zorgvakbonden vinden dat de Staat onrechtmatig handelt en eisen nu via een kort geding een voorschot van 22.839 euro per slachtoffer. De Staat moet binnen vier weken een instantie aanwijzen die de uitvoering hiervan op zich zal nemen.

Financiële problemen

Volgens de vakbonden zijn inmiddels zo’n 1.000 zorgmedewerkers arbeidsongeschikt geraakt en ontslagen als gevolg van long covid. Door het verlies aan inkomsten van 30% – 50% komt een steeds groter deel van hen in acute financiële problemen, aldus de bonden. FNV en CNV vinden dat de overheid niet alleen moreel, maar ook juridisch verplicht is deze zorgmedewerkers op korte termijn financieel tegemoet te komen.

Verpleegkundige Roger Schleipen is zo’n verpleegkundige die arbeidsongeschikt is geraakt als gevolg van long covid. ‘Het voelt zo onrechtvaardig dat ik me 32 jaar lang heb ingespannen voor patiënten, en nu zelf niet geholpen kan worden.’ Lees het volledige interview met Roger.

Voorschot

Om in ieder geval de komende tijd hun financiële nood te kunnen overbruggen, vorderen de bonden per gedupeerde een voorschot van € 22.839, – voor vergoeding van de door hen geleden schade. Dit bedrag komt overeen met de financiële regeling bij andere beroepsziekten, zoals bij mesothelioom (asbestkanker), OPS (Schildersziekte) en stoffengerelateerde beroepsziekten. Zowel COVID-19 als long covid zijn beide erkende beroepsziekten.

Ook een collega van Nursing-columnist Barbara is onlangs door long covid arbeidsongeschikt geraakt. Ze schreef er een blog over: ‘Afscheidsmail van mijn collega’

Overleg

Mocht de rechter op dit moment nog geen schadevergoeding toekennen, dan vragen FNV en CNV de rechter de Staat te dwingen opnieuw met de bonden in overleg te treden. Om zo snel mogelijk tot een goede regeling te komen, die aan de voorwaarden van de vakbonden voldoet.

3 REACTIES

  1. Een lange ziekteperiode (vooral tijdens een voor jouw collega’s toch al drukke periode) zorgt bij veel medewerkers in de zorg toch al voor enig ‘schuldgevoel’ en voor ‘extra druk’ om snel weer aan de slag te gaan. Een ‘zorgmens’ is vaak al niet zo snel geneigd om zich ziek te melden, dus een lange ziekte-periode en bv de vrees om ‘spoor 2’ in te gaan geeft nog meer druk. En als je de termijn van 104 weken ziek (bijna) bereikt hebt dan voelt dat vanwege de vergaande consequenties nog erger. Bij veel mensen veroorzaakt die ‘extra druk’ ook voor een extra belemmering in het herstel. Angst voor verlies van vakantie/PLB-uren (al na een half jaar) inkomensverlies (30% na 1 jaar ziek) en baanverlies (ontslag na 2 jaar) heeft zeker invloed op iemands (volledige) herstel. Het geeft ook een oneerlijk gevoel, temeer omdat de ziekte mogelijk ontstaan is tijdens de werkzaamheden in de zorg. Helaas kan de oorzaak nooit met zekerheid worden aangetoond. Mede daarom is het gevoel van steun vanuit jouw organisatie heel waardevol.

  2. Lees alle reacties
  3. Het mensbeeld waar de overheid van uitgaat is meer dan duidelijk. Opvallend is dat zowel de vakbonden als de beroepsverenigingen en bestuurders van zorginstellingen niet eensgezind, gezamenlijk in opstand komt. En maar k;lagen dat de uitstyroom zo hoog is en de instroom te wensen over laat. Ik begrijp heel goed dat veel jonge mensen voor de eer bedanken om dit in dit, in feite geweldig beroep te gaan werken. Kennelijkm is de nood nog steeds niet hoog genoeg. En de zorgprofessional rent wel door en zo blijft alles bij het oude. En maar klagen en steunen.

    • Lees alle reacties
    • Helaas is dat al decennia lang. Het moet fout gaan voor we het willen zien. Zouden we nu wel afspraken gaan maken? Met een beetje goede wil laat je je mensen niet in de steek en kun je 2-3 jaar verzuimen zonder consequenties, creatief boekhouden. Een week 100%, vnml kantoorwerk met aansluitend 3 weken vakantie en mijn verzuim begon opnieuw ..
      Voor bestuurders en managers zijn we ‘maar’ gewoon werkvolk en zijn we zonder bescherming aan het werk gezet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.