Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Werkgevers over bonus coronacrisis: ‘Wie krijgt wel en wie niet?’

Maak zelf een goede afweging wie recht heeft op de bonus vanwege de coronacrisis, vroeg minister De Jonge aan werkgevers in zijn Kamerbrief. Maar eerst moet de overheid daarvoor met criteria komen, benadrukken brancheverenigingen.
Foto Pexels

Op Nos.nl geven brancheverenigingen zoals de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen), ActiZ (vvt) en Zorgthuisnl (thuiszorg) aan dat het aan de overheid is om te schetsen welke medewerker wel de bonus van €1000 netto krijgt en welke niet.

Gesprekken over dat kader lopen nog en de criteria worden volgens het ministerie deze zomer in overleg met werkgevers uitgewerkt. In ieder geval is het volgens de minister de bedoeling dat werkgevers zelf bekijken hoeveel medewerkers in aanmerking komen voor de bonus vanwege de coronacrisis.

Werkgevers kunnen bij een loket dat uiterlijk 1 oktober opengaat aanvragen indienen. De uitvoeringsorganisatie van de overheid, Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) bekijkt hoe iedere zorgverlener voor wie een aanvraag is ingediend ook echt snel de beloofde bonus kan krijgen.

‘Een heel mooi bedrag’ noemen sommige verpleegkundigen de €1000 netto die de minister vorige week aankondigde als bonus vanwege de coronacrisis. Andere collega’s zien vooral haken en ogen en ook dat leidt weer tot reacties.

1 REACTIE

  1. Typisch weer een gevalletje van veel geschreeuw en weinig wol!!
    Ik verwacht dat er weinig bonussen uitgekeerd gaan worden.
    Regering moet niet zo flauw doen nu. Gewoon alle verzorgende en verpleegkundige een bonus geven. Iedereen heeft zich een slag in de rondte gewerkt deze afgelopen periode. Degenen die geen directe corona zorg gegeven hebben moesten dubbel zo hard werken om de resterende zorg te geven. Er zijn erg veel medewerkers extra (bv vanuit thuiszorg en verpleeghuizen) ingezet voor de corona zorg. Dat heeft betekend dat hun collega’s de leemten die de “corona-gangers” hebben achtergelaten, hebben moeten opvullen en dus bijna een dubbele werklast hebben gehad.. Helaas hoor je daar niemand over!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.