Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Botox helpt mannen van plasprobleem af

UTRECHT - Botox is niet alleen nuttig voor het opvullen van rimpels, het kan ook gebruikt worden als behandelmethode voor mannen met plasproblemen.

Mannen die problemen hebben met plassen vanwege een vergrote prostaat , kunnen binnenkort bij het UMC Utrecht terecht voor deze nieuwe therapie. Een injectie van botox in de prostaat ontspant het orgaan en vermindert de zwelling doordat weefsel afsterft. Daardoor wordt de plasbuis niet langer dichtgedrukt en gaat plassen makkelijker. Uroloog dr. Laetitia de Kort verwacht de behandeling aan het einde van dit jaar te kunnen starten.

Voordeel
De botox-behandeling voor de prostaat is nieuw voor Nederland, het onderzoek van De Kort moet onder meer uitwijzen hoe goed de behandeling werkt. Voordeel van de therapie is dat de botoxinjectie in de polikliniek zonder verdoving toegediend kan worden.

Dag van de prostaat
Vandaag is de Europese dag van de prostaat. Dat is een initiatief van de beroepsvereniging van urologen, de European Assocation of Urology , om aandacht te vragen voor prostaatproblemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.