Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boze verzorgenden slaan tentenkamp op naast verpleeghuis

Verzorgenden van diverse zorginstellingen zetten vorige week hun tent op naast verpleeghuis Sint Jacob van Osira.

Dit tentenkamp werd opgezet uit protest tegen de ‘absurde flexibiliteit’ die werkgevers van verzorgenden vragen. ‘Onze diensten worden ingekort, en we moeten meer dagen in de week werken. We hebben haast geen privéleven meer, dus kunnen we net zo goed onze slaapzak voor ons werk uitrollen’, aldus een van de medewerkers van Osira.

 

Protest

De protesterende verzorgenden kwamen van Osira, Amsta, en Cordaan. De actie werd georganiseerd door Abvakabo FNV. ‘Van verzorgenden wordt tegenwoordig verwacht dat ze 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar zijn. Ze hebben kleine en onzekere contracten, en worden steeds op een andere afdeling ingezet’, aldus Lilian Marijnissen van Abvakabo FNV tegen Amsterdam FM.

 

Cao-onderhandelingen

De actie is volgens Marijnissen ‘een voorproefje’ op de cao-onderhandelingen die woensdag van start gaan. Het terugdringen van de ‘absurde flexibiliteit’ die werkgevers van hun werknemers eisen, is een van de speerpunten van Abvakabo FNV.

 

Bron: Abvakabo FNV / Amsterdam FM  

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.