Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Braintrainers tegen dementie ingezet

Het Ontmoetscentrum Zeist heeft twee Braintrainers gedoneerd gekregen voor cliënten. Voor ouderen met een vorm van lichte dementie is een therapeutisch programma beschikbaar.

De BrainTrainerPlus is een spelcomputer met een gebruiksvriendelijk aanraakscherm én een programma vol spelletjes waarmee ouderen spelenderwijs hun geheugen activeren. Er kan zowel individueel als in groepsverband mee gespeeld worden. Het programma past automatisch de moeilijkheidsgraad aan op basis van de gegeven antwoorden. Spelen op de BrainTrainerPlus zou het denkvermogen, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht, de hand – oogcoördinatie en het reactievermogen van ouderen stimuleren.

 

Succes 

Volgens de medewerkers van het ontmoetingscentrum zijn de apparaten direct een succes. ‘De cliënten hebben de braintrainers enthousiast ontvangen. Sommige cliënten waren niet meer bij de braintrainers weg te slaan, ook al stond de taxi voor de thuisreis al klaar.’

 

Bron: Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.