Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bram Hengeveld nieuwe Nursing-columnist

Na het vwo wist Bram Hengeveld (27) absoluut niet wat hij wilde worden. Als je hem toen had gezegd dat hij acht jaar later voor oude of zieke mensen zou zorgen, had hij je waarschijnlijk vreemd aangekeken. Vanaf deze maand is Bram de nieuwe Nursing-columnist.
Bram Hengeveld nieuwe Nursing-columnist

Wat doe je op dit moment?
‘Momenteel loop ik stage op een hospice in het oosten van Nederland, wat ik echt een mooi vakgebied vind. De ouderenzorg trekt mij sowieso: de afgelopen twee jaar heb ik deelgenomen aan het nationale ouderenzorg project ‘Verpleegkundige Gerontologie Geriatrie’, dat een lans moet breken voor de hbo-verpleegkundige op de leefvloer van het verpleeghuis en de thuiszorg.’

Waar zie je jezelf over tien jaar?
‘Ik ben blij te kunnen zeggen niet te weten wat ik over tien jaar aan het doen ben. Natuurlijk, in grove lijnen wel, maar ik ben geen carrièretijger. Ik hoop dat ik dan met eenzelfde passie bezig kan zijn als ik nu doe.’

Wat wil je met je column in Nursing uitdragen?
‘Ik schrijf over de zorg omdat ik denk daar iets over te kunnen zeggen. Niet omdat ik daar veel ervaring in heb, maar omdat ik houd van open en transparante discussies. Daarin schuw ik scherpe stellingname niet; ik denk dat dit een vereiste is om door oude ideeën heen te breken. Een collega van me zegt vaak: ‘oud is niet fout’. Ik denk dat dit klopt, zolang we maar zorgen dat ‘fout wel oud is’. En dat kost het nodige aan cultuurhervorming. De zorg is een prachtig bolwerk van paradoxen en nuances en ik hoop dat lezers daarin met mij mee willen denken in mijn columns.’ (NB)

Vanaf nu vind je iedere maand een column van Bram in Nursing. Lees hier als voorproefje column nummer een: Complimentair Integratief

2 REACTIES

  1. Er staan hier wat weinig reaties ! Nochthans heb jij wel goede voornemens maar cultuurhervorming, is dat niet iets wat moet beginnen bij jezelf ? De wereld veranderen is ook iets wat begint bij jezelf.
    Door oude idieeën heen breken en openstaan voor het nieuwe, dat is al ook al een mooi begin. Bvb. openstaan voor het nieuwe ipv stroomopwaarts te zwemmen! Collectief bereiken we meer dan individueel!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.