Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Branchevereniging Kleinschalige Zorg van start

De branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ) is van start gegaan met zo’n 50 aangesloten leden en heeft rond de 100 enthousiaste reacties in behandeling. De komende periode zal de BVKZ diverse gesprekken voeren met betrokken partijen om tot een goede afstemming te komen en zo een schakel te vormen tussen het beleid, wet en regelgeving en de praktijk.

‘In onze branche is de marktwerking een regelrecht succesverhaal. Vaak denk ik dat politici zich daar niet voldoende bewust van zijn. Aan ons, als nieuwe branchevereniging, de taak om daar verandering in te brengen’, vertelt Mark van Barschot van BVKZ.

Congres
Tijdens het congres van de BVKZ spraken ruim 60 aanbieders van PGB zorg over de toekomst van zorg op maat in Nederland. BVKZ woordvoerder Berno van der Wal: ”De kleinschalige zorg, met oog voor de menselijke maat, is voor tienduizenden mensen die op zorg zijn aangewezen van hele grote waarde. Het Persoonsgebonden Budget is een belangrijk instrument om dit zorgaanbod te realiseren. De reden daarvoor is simpel. Met een persoonsgebonden budget hebben mensen die op zorg zijn aangewezen meer regie over de manier waarop die zorg wordt georganiseerd. Dit daagt zorgaanbieders uit om met een passend zorgaanbod te komen. Het gevolg is een dynamische sector met een zeer gevarieerd zorgaanbod, tegen minder kosten dan gevestigde grote zorginstellingen.”

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: Branchevereniging Kleinschalige Zorg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.