Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brand in Medisch Centrum Alkmaar

In het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) heeft vanmorgen korte tijd brand gewoed. Dit heeft de politie laten weten. Vanwege de rook zijn drie afdelingen ontruimd.
Brand in Medisch Centrum Alkmaar

Er zijn geen gewonden gevallen. De brand ontstond iets voor zessen op de psychiatrische afdeling, gelegen op de eerste verdieping van het ziekenhuis. Twee afdelingen erboven, op de tweede en derde etage moesten tijdelijk worden ontruimd. De 44 mensen op de drie afdelingen konden elders binnen het MCA worden ondergebracht.

Hoe te handelen bij brand
Het vuur had geen kans zich uit te breiden doordat de brandweer snel ter plaatse was en ingreep. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. Vorig jaar bleek dat verpleegkundigen nog lang niet altijd weten niet hoe ze moeten handelen in geval van brand. Dat bleek uit een steekproef van de Nederlandse Brandwonden Stichting onder 420 medewerkers van ziekenhuizen en 420 medewerkers van verpleeghuizen. Hier wat tips, mocht er bij jou op de afdeling brand uitbreken.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.