Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brandon verhuist naar Sliedrecht

Brandon, de verstandelijk beperkte jongen met ernstige gedragsproblemen, verhuist waarschijnlijk dit voorjaar naar Sliedrecht. Zijn begeleiders hebben dat vrijdag bekendgemaakt.

Hij komt nu terecht in een groepswoning, de Merwebolder, in Sliedrecht, waar vier cliënten wonen met twee begeleiders. Het huis valt onder de instelling voor zorg aan verstandelijk gehandicapten ASVZ. Brandon zal daar behandeld worden via de Triple C-methode.

 

Denktank

De begeleiders van Brandon zeiden indertijd dat er voor de jongen gaan andere behandeling mogelijk was dan hem vast te zetten aan de muur. Naar schatting zijn er nog ongeveer veertig andere verstandelijk gehandicapten in Nederland die dezelfde behandeling krijgen.

Na de publiciteit over Brandon heeft staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid een denktank ingesteld die zich buigt over alternatieve manieren van zorg voor die groep.

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.