Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Britse verpleegkundige moet taaltest Engels doen

Een Britse migrante die solliciteerde naar een baan als verpleegkundige in Australië, moest een taaltest Engels ondergaan voordat ze in aanmerking kwam voor de functie.
Britse verpleegkundige moet taaltest Engels doen

De vrouw en haar man verhuisden vorig jaar van Engeland naar Sydney verhuisd. In Engeland had ze gewerkt als verpleegkundige. Toen zij verhuisden vroeg ze in New South Wales (Australië) haar papieren aan en bereidde zich voor op moeilijkheden met eventuele verschillen in het vak tussen de beide landen. Het  laatste dat ze verwachtte, was twijfel aan haar kennis van de Engelse taal, vertelde ze ABC-news van Australië.

Taaltest
‘Ik kom uit Engeland. Ik heb daar mijn opleiding gevolgd, ik werkte er. Ik spreek vloeiend Engels.’ Maar officieel mag ze het beroep niet uitvoeren, omdat ze niet met een test heeft bewezen Engels te begrijpen en te verstaan. ‘Er werd tegen me gezegd dat mijn aanvraag niet door kon gaan, omdat ik geen taaltest had gedaan en nu moet ik tot juni wachten voor ik kan bewijzen dat ik daadwerkelijk Engels spreek.’

Absurd
In Australië had men net aangekondigd de toelating van allochtone werkers te verminderen met 14 procent, om banen vrij te houden voor Australiërs. De premier van New South Wales, Nathan Rees, heeft beloofd te zaak te zullen onderzoeken. In het ABC-news noemt hij de situatie ‘absurd’.

WaarMaarRaar.nl
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.