Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker praat met ouderen- en thuiszorg

Staatssecretaris Bussemaker gaat vandaag in gesprek met medewerkers uit ouderen- en thuiszorg als onderdeel van de campagne ‘Mijn tijd voor de zorg'.
Bussemaker praat met ouderen- en thuiszorg

Het bezoek vormt een startsein voor de campagne ‘Mijn tijd voor de zorg’ waarbij de staatssecretaris per bus een aantal zorgorganisaties bezoekt. In de bus praten medewerkers in de zorg over hun tijd voor de zorg, over hun ambities, wensen en dilemma’s. 

Bezuiniging en vergrijzing in de zorg
Volgens brancheorganisatie ActiZ is het essentieel dat Bussemaker in gesprek gaat met de medewerkers in de zorg. ‘Zeker om de kwaliteit van zorg te waarborgen in tijden van bezuiniging en vergrijzing. Het gesprek start bij de medewerkers, omdat zij als geen ander weten wat er nodig is, wat beter kan en wat behouden moet blijven om goede zorg te verlenen,’ aldus woordvoerder Jaap Knoppert. 

Dagboek van een zorgverlener
De bus rijdt al sinds september en heeft inmiddels al heel wat verhalen verzameld. In januari 2010 gaat de publiekscampagne van start. Zes medewerkers houden een dagboek bij op een speciale website en geven zo een authentiek beeld van de praktijk van alledag; van de mooie momenten maar ook de moeilijke, van de veelzijdigheid van het werk en van de keuzes die zij binnen hun tijd voor de zorg moeten maken. Andere zorgverleners kunnen op de dagboeken reageren.

Mijn tijd voor de zorg
Met deze campagne willen zorgaanbieders een realistisch beeld neerzetten van de ouderen- en thuiszorg om op basis daarvan het debat aan te gaan over de toekomst van de zorg. De campagne ‘mijn tijd voor de zorg’ is een initiatief van ActiZ, organisatie van zorgondernemers.

ActiZ
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.