Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurtzorg beste werkgever van Nederland

Buurtzorg Nederland is verkozen tot 'Beste Werkgever van Nederland' in de categorie organisaties met meer dan duizend medewerkers.
Buurtzorg beste werkgever van Nederland

De zorgorganisatie met circa 4000 medewerkers scoorde een 9,5 voor betrokkenheid, een 9,1 voor verloopbestendigheid en een 8,7 voor algemene tevredenheid. Hiermee behaalde Buurtzorg de hoogste scores ooit in de verkiezing.

Geen manager
De thuiszorgorganisatie heeft 360 teams van 10 tot 12 medewerkers die de thuiszorg verlenen in buurten met maximaal 10.000 bewoners. Ze hebben geen manager en regelen alles voor hun klanten. Daardoor is Buurtzorg Nederland een platte organisatie zonder hiërarchie, maar met veel verantwoordelijkheid en aandacht voor de medewerkers. Het bedrijf startte in 2007 met één team in Enschede. Nu in september 2011 zijn er 380 teams actief door heel Nederland.

Beste ziekenhuis
Het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam is verkozen tot de beste werkgever van alle ziekenhuizen in Nederland. Het ziekenhuis haalde een tevredenheidsscore van een 7.8. Het gemiddelde van ziekenhuizen in Nederland bedroeg een 7.2.

Lees ook:
‘Buurtzorg staat model voor de thuiszorg’
Buurtzorg Nederland gaat de grens over
 
Effectory, NKI-ALZ
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.