Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurtzorg breidt uit naar Zweden

Het concept Buurtzorg start 1 december in Zweden. Een Nederlands-Zweedse verpleegkundige en 2 Zweedse collega’s gaan als eerste team aan de slag in het plaatsje Balsta, boven Stockholm.
Buurtzorg breidt uit naar Zweden

De Zweedse Buurtzorg-variant heet Grannvard Sverige. Als het concept aanslaat, mag het team zelf nieuwe collega’s aannemen. Buurtzorg kent namelijk geen leidinggevenden en geen afdeling Human Resources. In kleine, autonome teams regelen de verpleegkundigen en ziekenverzorgenden bijna alles zelf. Ook organisatorische zaken zoals planningen en administratie.

Belangstelling
Ook de Verenigde Staten, België en Japan toonden belangstelling voor de werkwijze van Buurtzorg. Directeur Jos de Blok hield lezingen in deze landen en is momenteel in gesprek met de AARP, de Amerikaanse ouderenbond met 37 miljoen leden.

Beste werkgever
In Nederland valt de aanpak van Buurtzorg in de smaak bij werknemers. In september won Buurtzorg de titel Beste Werkgever 2011 in het tevredenheidsonderzoek van Effectory.

P&O Actueel
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do’s en don’ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière…

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.