Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Buurtzorg groeit 3683 procent

De omzet van Buurtzorg Nederland is in twee jaar tijd gegroeid met 3683 procent. De thuiszorgorganisatie ontving gisteren de Gazelle Award van het Financieele Dagblad voor snelst groeiende bedrijf in Oost-Nederland.

De omzet van het bedrijf uit Almelo groeide van een omzet van 1 miljoen euro in 2007 naar 40,6 miljoen in 2009. Dat is een groei van 3683 procent. Voor 2010 komt de omzet waarschijnlijk uit op zo’n 80 miljoen euro, verwacht directeur Jos de Blok die blij is met de prijs: ‘Het allerbelangrijkste is om het eenvoudig te houden, want dan heb je nauwelijks managers nodig.’

Buurtzorg model
Buurtzorg Nederland werkt met zelfstandig werkende teams met veel hoopopgeleide verpleegkundigen en verzorgenden. Bijna de helft van alle wijkverpleegkundigen in Nederland werkt bij Buurtzorg. Slimme ict houdt de overhead minimaal. Door deze aanpak zijn er bijna geen managers nodig. Het regeerakkoord van het nieuwe kabinet stelt de werkwijze van Buurtzorg model voor de hele thuiszorg. 


Door: redactie Nursing

Meer weten? Word nu abonnee van Nursing

10 REACTIES

 1. Ik vind het erg jammer dat steeds buurtzorg naar voren word gehaald terwijl er zoveel andere organisaties zijn die ook al een hele tijd in kleine teams werken.Dat word nu erg naar beneden gehaald. Het wekt de indruk dat alleen buurtzorg zo werkt terwijl andere organisaties nog veel meer te bieden hebben als alleen verpleging en verzorging!!!

 2. Lees alle reacties
 3. Jammer dat er in veel buurtzorgteams ruzies ontstaan, waardoor teams weer gesplitst moeten worden. Blijkt toch moeilijk varen zonder een kapitein op het schip.
  Zelfsturende teams binnen een goed gestructureerde organisatie werkt beter. Qua salaris maakt het voor een verzorgende/verpleegkundige niet uit. Wel voor de cliënt. Die betaald bij buurtzorg veel meer voor eenzelfde zorg.

 4. Nergens lees ik nog over huisartsgebonden-thuiszorgteams: ik werk al ruim tien jaar op een thuiszorglocatie waar de dagdienst per team gekoppeld is aan een (aantal) huisarts(en) die in 1 dorp praktijk hebben.
  De communicatielijnen met de huisarts is dan heel kort en altijd duidelijk: voor onze locatie, de cliënt en vooral voor de huisarts. Een nieuwe cliënt is snel bij het juiste team ondergebracht: zijn/haar huisartskeuze bepaalt van welke (wijk)verpleegkundige en/of (zieken) verzorgende men zorg gaat ontvangen. De arts heeft maar met een kleine groep zorgverleners te maken.
  En het regelmatig gepland huisartsen-overleg gaat over steeds een zelfde groep patiënten/cliënten.
  Waar wordt er bij Buurtzorg de cliënten “huisartsgebonden” ingedeeld?

 5. Het concept buurtzorg is leuk,vooral de salarisschaal ligt een stuk hoger. Toch zie ik geen kwaliteit verschil tussen buurtzorg of andere organisaties. Het ligt echt aan de verpleegkundige die komt of ze langer kijkt dan de wond groot(hun neus lang)is. “Echte” aandacht geeft aan de patient/client of als een spil functioneert om de patient zelfstandiger of minder eenzaam te maken.O,ja bij ziekte komt er ook iemand van het uitzendbureu.

 6. Het is inderdaad veel fijner werken, je bent als team bezig omdat je met z’n allen verantwoordelijk bent voor de client.Ik ben blij dat ik 2 jaar geleden ben overgestapt naar buurtzorg.Je voelt je meer verantwoordelijk wat het werkplezier verhoogd en je hebt meer doorstroom mogelijkheden

 7. Hallo allen,
  Okk grotere thuiszorg organisaties kunnen buurtzorg wegzetten, ik heb als zelfstandige gewerkt voor een grote organisatie, maar die waren weer per dorp opgedeeld in kleinschalige teams, zo krijg je ook buurtzorg en in elk dorp zit dan een verantwoordelijke (verpleegkundige) met daaronder de ziekenverzorgende (ig) en helpende, ik moet zeggen werkt perfect. Het is dan welliswaar niet buurtzorg nederland, maar wel de vorm van buurtzorg in kleinschalige team, daar moet het toch naar toe, want clienten zitten niet meer te wachten op 30 verschillende”zusters”in 1 jaar.Ook verneem ik dat steeds meer “zusters”bij grote organisaties weggaan vanwege de regels en wetten en de papieren rompslomp, nou bij buurtzorg is dat al beduidend minder. Zeer positief dus voor client en verzorgende/verplegende mensen.

 8. Er werken absoluut niet alleen maar verpleegkundigen binnen Buurtzorgteams. Nivo 3,4 en 5 werken samen en vullen elkaar goed aan.
  Natuurlijk zijn er ook andere organisaties die ook met kleine teams van verschillende nivo`s werken, maar kennelijk heeft Buurtzorg momenteel veel aantrekkingskracht onder vele ziekenverzorgenden, verpleegkundigen in de wijk en wijkverpleegkundigen.

 9. En andere organisaties dan met ook hele leuke kleien teams dan en alle andere organisaties waar ook een hele grote client tevredenhied is, en oh jah, hoe denkt buurtzorg heel Nederland te bedienen met alleen verpleegkundigen …….
  Een handig concept waar de media over valt,waar goede Pr bedreven wordt dat klopt maar ga eens echt verder kijken, dan valt de rozen geur en manenschijn misschien ook eens in een ander potje. Ten slotte leveren buurtzorgers en wijkverpleegkundigen en verzorgenden van andere oraganisaties perfect werk af tegen een prima kosten verhouding. SHAPO voor deze medewerkers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.