Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CAO-akkoord thuiszorg en V&V nog ver weg

De CAO-onderhandelingen voor de verpleging en verzorging zijn vastgelopen. De werkgevers zijn onthutst.
CAO-akkoord thuiszorg en V&V nog ver weg

Na negen onderhandelingsrondes, die moeizaam verliepen, hebben de vakbonden vannacht de CAO-voorstellen afgewezen. Volgens de werkgeversorganisaties Actiz en BTN is dat gebeurd op ‘ondergeschikte punten’: te weinig stagevergoeding en ziektekostenvergoedingen.
 
Problematiek in zorg
ActiZ en BTN zijn onthutst dat op juist deze onderwerpen de CAO-gesprekken zijn afgebroken. Een nieuwe CAO VV&T is nu voorlopig van de baan. Het maatschappelijke belang en de arbeidsproblematiek van de zorg moeten volgens ActiZ en BTN zwaarder wegen dan het ‘onverantwoord hoge kostenbeslag dat de voorstellen van de vakbonden zouden betekenen.’
 
Extra loonstijging
Ook accepteerden de bonden het loonbod niet van ruim 5 procent in de komende twee jaar, met een extra loonstijging van een halve procent voor de thuiszorg. Vakbond NU’91 vond het bod redelijk, maar het verlies op verlofdagen en vergoedingen voor ziektekosten dat ertegenover staat, is voor de bond onacceptabel.
 
Grote branche
Onder de CAO voor de Verpleging & Verzorging en de Thuiszorg vallen circa 360 duizend werknemers. Deze branche behoort daarmee tot een van de grootste economische sectoren van Nederland. 
 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.