Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao-overleg VVT stukgelopen

Het overleg over een nieuwe cao VVT is stukgelopen. Werknemers en werkgevers konden het niet eens worden over de hoogte van de loonsverhoging.
398nationalebeeldbank

 

NU’91, CNV pz en FBZ  eisten een zorgmarktconforme loonsverhoging. Het loonbod van de werkgevers, Actiz en BTN, zat daar volgens de werknemersorganisaties te ver onder.

 

Niet akkoord

De vakbonden  wilden de laatste bieding van de werkgevers aan hun (kader)leden voorleggen. De werkgevers gingen daar niet mee akkoord en trokken hun bieding vervolgens in. 

 

Achterban

‘Wij vinden het absurd dat de werkgevers, die een groot deel van deze dag hebben gebruikt om hun mandaat met hun achterban te bespreken, ons niet de kans geven om ons mandaat voor een dermate ‘slank’ loonbod, met onze leden te bespreken’, zegt NU’91-onderhandelaar Rolf de Wilde. ‘Ons plan is om het eindbod toch aan onze kaderleden voor te leggen en BTN en Actiz te bewegen weer met ons aan tafel te gaan om een cao tot stand te brengen.’ Abvakabo FNV bespreekt vandaag, in een grote bijeenkomst met kaderleden, de vervolgstappen.

 

Bron: NU’91 / Abvakabo FNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.