Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao VVT 2010-2012 is een feit

De leden van de vakbonden hebben ingestemd met de nieuwe cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Kraamzorg. Daarmee is deze een feit.
Cao VVT 2010-2012 is een feit

Onder de Cao VVT vallen 400.000 werknemers. De nieuwe cao loopt van 1 maart 2010 tot 1 maart 2012. Naast de bonden hebben ook de zorgwerkgevers ActiZ en Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) inmiddels ingestemd met de nieuwe cao.

Loonsverhoging verpleegkundigen sector VVT
Verpleegkundigen in de sector VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg) krijgen in 2010 een loonsverhoging van 1,1 procent, waarvan 0,6 eenmalig. In 2011 volgt een loonsverhoging van anderhalf procent en een verhoging van de eindejaarsuitkering met half procent.

Stagevergoeding
Verder gaat de stagevergoeding voor vmbo-leerlingen omhoog naar 300 euro per maand en gaan de werkgevers medewerkers met een nul-urencontract een volwaardig deeltijdcontract aanbieden.

Leeftijdsuren
Een groot struikelblok tijdens de onderhandelingen de afgelopen maanden vormden de leeftijdsuren. Vanwege de Wet Gelijke Behandeling zijn ouderenregelingen in cao’s onder druk komen te staan. Vakbonden en werkgevers hebben nu afgesproken dat 55-plussers hun oude rechten behouden. Voor jongere werknemers geldt dat ze gedurende hun loopbaan uren gaan sparen. Ze kunnen de uren sparen in tijd of in een levensloopregeling storten en gedurende hun loopbaan benutten om extra dagen op te nemen.

In de Nursing van januari vind je alle antwoorden op vragen over de nieuwe cao VVT.

Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.