Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao VVT geldt voor iedereen in de sector

De nieuwe cao VVT 2014-2016 is algemeen verbindend verklaard door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Cao VVT geldt voor iedereen in de sector

Als een cao algemeen verbindend wordt verklaard betekent dit dat de cao geldt voor alle verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam binnen de verzorging, verpleging, thuis- en kraamzorg. Ook werkgevers die niet zijn aangesloten bij ActiZ of BTN moeten de nieuwe cao toepassen.

Nieuwe cao VVT

Eind januari kwamen de werkgevers- en werknemerspartijen tot een definitieve cao VVT die loopt van 1 september 2014 tot 1 april 2016. In de nieuwe cao krijgen gaan zorgmedewerkers in de vvt er ruim 2% op vooruit in loon. Om hoeveel geld het per maand gaat, is afhankelijk van de loonschaal waarin je zit.

Belangrijkste punten uit de cao

Wat zijn de belangrijkste aanpassingen in de nieuwe cao VVT? Bekijk het overzicht >>>

Nulurencontract

Ook krijgen werknemers meer zeggenschap over werktijden, ze krijgen de ruimte om hun eigen diensten in de plannen in plaats van dat de werkgever bepaalt op welke momenten je moet werken. En zorgmedewerkers die nu een onzeker nuluren- of min/max-contract hebben, een aanbod voor een normaal contract met een vast aantal uren.

Download de nieuwe cao VVT onderaan dit bericht.

Nursing veiligheidsdagen 24 & 25 juni 2015

Tijdens de  Nursing Veiligheidsdagen gaan we in op de diverse aspecten van veilig werken zoals, infectieziekten, medicijnkennis, eigen veiligheid en stress in de verpleegkundige praktijk. Meer informatie >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.