Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CBS: Kans op sterven door kanker lager

Minder mensen hebben de kans om door kanker te sterven. Vorig jaar hadden mannen ongeveer 14 procent minder kans om door kanker te sterven dan in 2000. Bij vrouwen daalt het sterfterisico met circa 5 procent minder snel.
CBS: Kans op sterven door kanker lager

Door bevolkingsgroei en vergrijzing gaan wel meer mensen dood aan kanker. Longkanker is de grootste boosdoener. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakte cijfers.

Borst- en darmkanker
Vorig jaar stierven ruim 42.000 mensen door kanker. Dat is een derde van de totale sterfte. Aan longkanker gingen vorig jaar tienduizend mensen dood. Bij vrouwen komt borstkanker op de tweede plaats met 3200 sterfgevallen. Bij mannen is dat darmkanker met 2800 doden.

Overlijdensrisico’s
Omdat meer vrouwen de afgelopen jaren zijn gaan roken, is het risico dat vrouwen aan kanker overlijden minder snel gedaald. De sterfte door longkanker nam bij vrouwen dan ook toe. Mannen zijn minder gaan roken. Bij sommige vormen van kanker nemen de overlijdensrisico’s toe. Het sterkst waren de toenames bij longkanker bij vrouwen en bij melanoom. Dat laatste geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.