Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cindy Veenhof benoemd tot lector Innovatie beweegzorg

Hogeschool Utrecht (HU) start met het lectoraat Innovatie van beweegzorg. Dit lectoraat richt zich op de vraag welke innovaties in de beweegzorg de fysieke zelfredzaamheid van patiënten kunnen vergroten.
000000cindy-veenhof.jpg
Veenhof combineert haar werk als lector Innovatie van beweegzorg met haar werkzaamheden als hoogleraar Klinische Gezondheidswetenschappen.

Voor dit nieuwe lectoraat is prof. dr. Cindy Veenhof benoemd tot lector. Het lectoraat is ondergebracht bij het Kenniscentrum Innovatie van Zorg van de faculteit Gezondheidszorg van Hogeschool Utrecht. Aanleiding voor de start van het nieuwe lectoraat is de toenemende complexe zorgvraag en de patiënt die steeds meer de regie over de eigen zorg wil voeren. Cindy Veenhof: ‘ We willen een belangrijke bijdrage leveren aan de innovatie van de beroepspraktijk van beweegzorg en deze versterken met de kennis van ons praktijkgerichte onderzoek. De praktijkgerichte onderzoeken van het lectoraat richten zich met name op integratie van technologie in de beweegzorg, fysieke (in)activiteit en functioneel herstel rondom ziekenhuisopnames en innovaties in de organisatie van beweegzorgtrajecten.’

Hoe kun je als verpleegkundige je patiënt stimuleren om zoveel mogelijk uit bed en in beweging te komen? Lector Bianca Buurman geeft 5 handige tips 

Veenhof is bewegingswetenschapper en studeerde Fysiotherapie aan de HU. Zij heeft lange tijd gewerkt bij onderzoeksinstituut Nivel, op het gebied van paramedische zorg en sport, bewegen en gezondheid. Daarnaast is ze hoogleraar Klinische Gezondheidswetenschappen, in het bijzonder de Fysiotherapiewetenschap bij het UMC Utrecht, waar zij ook het masterprogramma Fysiotherapiewetenschap leidt. Zij combineert het hoogleraarschap met haar rol als lector bij Hogeschool Utrecht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.