Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CIZ beslist sneller over thuiszorgaanvragen

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) laat aanvragers sneller weten of ze in aanmerking komen voor thuiszorg, hoeveel zorg cliënten krijgen en hoe lang die zal duren.

 

Dat heeft het CIZ gisteren bekend gemaakt.

Dezelfde dag
Volgens de wet is het CIZ verplicht alle hulpvragen binnen zes weken af te handelen. Tot nu toe duurde het bij eenvoudige verzoeken, bijvoorbeeld van mensen die overduidelijk hulp nodig hadden, maximaal twee weken voordat ze antwoord kregen. Het Centrum Indicatiestelling Zorg hoopt die groep voortaan dezelfde dag nog uitsluitsel te geven. Bij moeilijke gevallen wordt de procedure ook verkort, al weet het CIZ nog niet met hoeveel tijd.

Arts
Volgens het CIZ is niet altijd duidelijk of een hulpvrager recht heeft op ondersteuning. Soms moet dan bijvoorbeeld de arts om advies worden gevraagd, en dat kan even duren, aldus het CIZ. Volgens de organisatie kan het nog steeds voorkomen dat procedures langer duren dan de toegestane zes weken.

Door: Redactie Nursing
ANP / Medisch Contact

Lees ook:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.