Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CIZ pakt bereikbaarheid aan

CIZ, de organisatie die beslist of mensen recht hebben op thuiszorg of opname in een verpleeg- dan wel verzorgingshuis, gaat de telefonische bereikbaarheid verbeteren.

De organisatie die in 2005 is opgericht, zorgt er voor dat elk verzoek voor zorg door ouderen, zieken en gehandicapten op basis van dezelfde criteria wordt  afgehandeld.

Voor 2005 waren gemeenten verantwoordelijk voor de beslissingen. De ene gemeente was toen veel soepeler in het toewijzen van hulp dan de andere.

1 miljoen verzoeken
Het CIZ verwerkte in 2006 ongeveer 1 miljoen verzoeken voor zorg en hulp. Uit een enquête is gebleken dat een kwart van de cliënten moeite heeft het CIZ te bereiken. 

 

1 REACTIE

  1. Ik wil reageren op vergoeding via het ciz.Ik ben gehandicapt aan mijn rechterhand en mis mijn pink ringvinger middenvinger en een halve wijsvinger ik heb ook een vastgezette enkel rechts en een volledige kunst knie links. Volgens mij kom ik in aan merking voor een tegemoetkoning maar ik ontvang niets.gaarna antwoord graag

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.