Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënt thuiszorg wil vooral gepoetst huis

Cliënten die huishoudelijke zorg krijgen, willen vooral dat hun huis schoon wordt gemaakt. Dat blijkt uit een onderzoek onder dertig klanten van de thuiszorg in de gemeente Zwartewaterland.  

Onderzoeksbureau Arcon heeft op donderdag 5 juli het adviesrapport Hulp bij het huishouden – een zorg minder aangeboden aan de Provincie Overijssel en de gemeente Zwartewaterland.

Paal boven water

De onderzoekers vroegen dertig cliënten naar het werk dat de thuiszorg verricht. ‘Het staat als een paal boven water dat er alleen wordt schoongemaakt’, zegt directeur Maarten Witteveen van Arcon. ‘Meer willen cliënten niet. Sociale aanspraak of organisatie van het huishouden, daar vragen zij niet om’.


Alfahulpen

Het onderzoeksresultaat werpt nieuw licht op de discussie over de WMO-tarieven. Thuiszorginstellingen zien de vraag naar taken die helpenden doen (HV2) afnemen. Gemeenten huren liever goedkopere alphahulpen in. Deze alfahulpen zijn er niet voor opgeleid om op tijd aan de bel te trekken als er iest aan de hand is.

Download het rapport Hulp bij het huishouden- een zorg minder

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.