Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënt vindt verzorgend wassen prettiger

Cliënten ervaren verzorgend wassen als minder pijnlijk en minder inspannend dan gewoon wassen. Dat blijkt uit onderzoek van ICare en ZonMw.
398soapcrub_sxchu

Bij verzorgend wassen wordt een thuiswonende cliënt gewassen met een aantal wegwerpwashandjes die geïmpregneerd zijn met een speciale vloeistof. Zonder dat daar waskommen, water of handdoeken bij nodig zijn. Deze methode kwam een aantal jaar geleden in zwang, gevolgd door een storm aan kritische reacties. Het onderzoek van ICare laat zien dat verzorgend wassen vooral geschikt is voor mensen die niet meer (regelmatig) kunnen douchen, die pijnklachten hebben en/of zeer vermoeid zijn.

 

Tijdsbesparing
Tevens is een tijdsbesparing van ruim negen minuten gemeten, laat ZonMw weten. Dat is bijna 40 procent op een wasbeurt. De cliënten en mantelzorgers houden meer energie over om zelf weer wat meer zorg te doen. De zelfredzaamheid wordt er groter door. Naar aanleiding van het onderzoek is een promotiefilm gemaakt waarin ervaringsdeskundigen vertellen over verzorgend wassen.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.