Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënten vertellen ideeën aan staatssecretaris VWS

Ongeveer honderd cliënten hebben maandag hun persoonlijke verhaal aan staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) verteld. In een hotel in Nijkerk uitten zij hun zorgen en gaven hun adviezen.

De dag stond in het teken van de persoonlijke verhalen van cliënten. Van Zanten vond de dag erg belangrijk. ‘Ik kom uit de zorg en weet hoe belangrijk het is om te zoeken naar oplossingen. Ik heb deze verhalen nodig om de goede regelingen te kunnen ontwerpen in een moeilijke tijd’, aldus de staatssecretaris.

 

Besluitvorming

Wie wegens tijdgebrek niet met Van Zanten om de tafel kon, ging in gesprek met een van de twintig aanwezige ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Alle verhalen zijn opgetekend en worden meegenomen in verdere besluitvorming. ‘Zoals cliënten het onder woorden brengen, is het het allerduidelijkst’ aldus de staatssecretaris.

 

Programmaplan

Cliëntenorganisaties Per Saldo en Platform VG waren de hele dag aanwezig om cliënten op te vangen en mede vorm te geven aan deze dag.

Aan het einde van de dag overhandigden de landelijke cliëntorganisaties het programmaplan ‘Aandacht voor iedereen’ aan de staatssecretaris. Die sprak haar bewondering uit. ‘Met dit plan wordt concreet en cliëntgericht vormgegeven aan praktische adviezen voor de Wmo. Mensen van goede wil kunnen samen gestalte geven aan de broodnodige  hervormingen in de zorg. Dit programma is een stap in de goede richting.’

 

Bron: VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.