Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Complementaire zorg niet serieus genomen’

Het uitreiken van de Kackadorisprijs om promotie van complementaire zorg tegen te gaan, is een slechte zaak. Patiënten en zorgverleners worden erdoor onderuit gehaald.

Dat zegt Anneke Huisman, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Complementaire Zorg.

Nominaties

De complementaire zorg in Nederland is vorige week aangevallen door de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Deze reikte haar jaarlijkse Kackadorisprijs uit aan ZonMW, omdat zij voorstander is van een spoedcursus alternatieve geneeswijzen voor artsen. Een andere genomineerde was het Slotervaartziekenhuis, omdat verpleegkundigen en artsen daar scholingsmogelijkheden voor complementaire zorg hebben.

Antikwak
Huisman is tegen het uitreiken van de prijs door de Vereniging tegen de Kwakzalverij, door haarzelf ‘antikwak’ genoemd. ‘Complementaire zorg betekent dat je kijkt naar de hele zorgvraag, je benadert mensen holistisch en gaat uit van hun behoeften’, zegt zij. ‘Antikwak neemt patiënten en hun behoeften niet serieus door dit soort acties.’

Symposium
De voorzitter spreekt ook op het Nursing Event, op het symposium over complementaire zorg.  Naast informatie over werken met etherische oliën en het doen van een ontspanningsoefening, komen ook juridische aspecten en implementatietips aan bod.

  • Geef je mening over complementaire zorg in de Thermometer 
  • In de Nursing van december een uitgebreid artikel over complementaire zorg
  • Vanaf december op nursing.nl: een dossier Complementaire Zorg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.