Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Complicaties van diabetes

Een diabetespatiënt is niet alleen dagelijks met zijn ziekte bezig, maar moet ook leren leven met het risico op complicaties.

Een overzicht van complicaties bij diabetes, met oorzaken, behandeling en preventie.

1 REACTIE

  1. Er is volgens mij nog steeds weinig aandacht voor mensen die een ernstige neuropathie hebben. Deze mensen voelen nergens meer pijn. Dus kunnen zij niet aangeven of ze buikpijn of wat dan ook hebben. Ook wordt er niet naar de omgeving van de patient geluisterd als je zegt en constateerd dat al het vetweefsel verdwijnt. Ach ouderdom roepen ze dan. Nee, dat gaat niet helemaal op. Nu na een half jaar is zijn glucose gestegen tot 15 en bijna onprikbaar geworden. Ra ra wat is dit dan? Huisartsen zijn niet voldoende bekend met allerlei verschijnselen. Luisteren ook niet. Deze oudere heer is niet meer in staat om normaal te eten. Dit moet natuurlijk wel bij diabetes. Insuline spuiten is geen optie meer, dat kan hij nooit en te nimmer zelf. Hoe kun je dit nu nog oplossen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.