Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Computer houdt baby op gewicht

Artsen willen dat ouders met hulp van een speciaal voor hen
ontwikkeld computerprogramma, de Kindergroeimeter, baby’s en jonge kinderen op een gezond gewicht houden. Het laat over- en ondergewicht in een oogopslag zien.
Computer houdt baby op gewicht

Te veel vet bij opgroeiende kinderen is verreweg de grootste boosdoener voor het ontstaan van insulineongevoeligheid, wat de kans op suikerziekte op latere leeftijd vergroot. Dit blijkt uit nieuw onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum.

Vetgehalte
Lange tijd werd verondersteld dat een laag geboortegewicht ook een belangrijke rol speelde bij het ontwikkelen van suikerziekte type II diabetes II, maar het vetgehalte levert een vele malen hoger risico op, zo stellen de onderzoekers.

Elektronisch kinddossier
Het programma dat via stichting Kind en Groei is te krijgen, rekent exact uit wat een gezond gewicht is voor kinderen van geboorte tot volwassenheid. Het is bovendien een elektronisch kinddossier voor ouders zelf waarin ze foto’s, maar ook relevante medische gegevens zoals rapporten van het consultatiebureau kunnen bewaren.

Kijk voor meer informatie op www.kindengroei.nl.

Tekst: Redactie KraamSupport
ZorgPers

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.