Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Computerspel werft verzorgenden

Zorgorganisatie Vierstroom wil personeel werven met de game Who Cares!. Het spel moet werkzoekenden spelenderwijs leren wat het werken in de zorg inhoudt.
game

Dit meldt Zorgvisie. Vierstroom zet de nieuwe wervingsmethode in om beter aan te sluiten op de veranderende omgeving en interesses van werkzoekenden. Volgens de organisatie speelt social media een grote rol. ‘Zo’n 41 procent van de werknemers in de VVT-sector is actief op Facebook, Hyves en Twitter. Om hen te bereiken is het belangrijk aansluiting te vinden bij hun normale mediagebruik; zij zijn namelijk niet actief op zoek naar vacatures. Een laagdrempelige game kan mensen prikkelen, testen en attenderen op Vierstroom als zorgaanbieder en als werkgever.’

Who Cares!
De game daagt spelers uit om zelf de zorg te organiseren aan cliënten in de thuiszorg of een woonzorgcentrum. Hierbij moeten de handen uit de mouwen. Net als in de praktijk is het soepel samenwerken met collega’s belangrijk. Daarmee scoort een speler punten. En natuurlijk is goed oog hebben voor de wensen en behoeften van de cliënten essentieel. Communicatie, coördinatie en eigen verantwoordelijkheid worden spelenderwijs getoetst.

Klik hier om het spel te spelen

Bron: De Vierstroom

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.