Nursing Brein College

Neuropsychologie | Welbevinden | Kwetsbaarheid

Vanwege de huidige lockdown tot en met 14 januari zijn fysieke congressen helaas niet toegestaan. Maar.. goed nieuws: Het Nursing Brein College gaat online door! Meld je nu aan!

Ons brein is een machtig mooi instrument. Maar hoe werkt het precies? Het is razend interessant en handig als je verbanden kunt leggen tussen het brein en bepaald gedrag. Zo kun je mensen met een neurologische aandoening uitdagen en verrijking bieden. Daarnaast kun je patiënten die zich eenzaam en neerslachtig voelen weerbaarder maken en ze leren hoe ze hun geluksgevoel kunnen kietelen. Dit alles en nog veel meer leer je op het Nursing Brein College. Het college vindt volledig online plaats op 13 januari 2022.

Laatste editie!

Regelmatig is hij op televisie te zien over allerlei ‘brein’ onderwerpen. Maar op 13 januari 2022 is prof. dr. Erik Scherder er exclusief voor jou. Hij neemt je mee op een fascinerende reis langs de anatomie van de hersenen. Je ontdekt hoe het brein werkt, wat er gebeurt bij neurologische aandoeningen en hoe je door een beter ‘breinbegrip’ beter wordt in je werk. Bekijk het programma.
Met:

Nursing Brein College - Prof. dr. Erik Scherder Nursing Brein College - Prof. dr. Meike Bartels Nursing Brein College - Ervaringsdeskundige
Prof. dr. Erik Scherder, neuropsycholoog Patrick van Hees, geluksexpert Paul Muller, ervaringsdeskundige

 

Dit congres is gemiddelde met een 8,0 beoordeeld! Dit vonden de deelnemers ervan:

“De manier hoe Erik Scherder vertelt en je bij de les houdt is echt fantastisch en ook mooi om te zien hoe laagdrempelig hij is wat vragen betreft. Heel leuk!”
“Leuk dat het college actief was.”
“Erg interessant. Goed om een ‘ patiënt’ zijn verhaal te horen!”


Voor wie?

Het Breincollege is een congres voor verpleegkundigen die hun kennis over anatomie van het brein willen vergroten en de inzichten daaruit willen inzetten in hun werk.

Brein College prof. dr. Erik Scherder | Programma

Unieke kans! Zo vaak als hij aanschoof bij De wereld draait door is niet meer te tellen, ook bij Omroep MAX komt hij vaak voorbij en onlangs zat hij bij Jinek aan tafel. Prof. dr. Erik Scherder is er exclusief voor Nursing!

Wat heb je eraan op de werkvloer? Kennis van het brein helpt je op veel niveaus:

  • koppel psychologische inzichten aan concrete handvatten
  • voorkom complexe situaties
  • zet in op concrete acties
  • bied patiënten meer uitdaging, verrijking en geluksgevoel

Extra bijzonder is dat je tijdens dit college je vragen kunt stellen. Je sluit de dag af met inzichten, antwoorden en geluksrecepten!

10.30
Digitaal ontvangst
11.00
Opening door dagvoorzitter
11.15
Lees meer Sluiten
Anatomie van de hersenen | Neuropsychologie

Hoe werkt menselijk gedrag bij neurologische aandoeningen?

12.15
Lunchpauze
13.00
Lees meer Sluiten
Leven met hersenletsel: een ervaringsverhaal | Kwetsbaarheid

Paul neemt ons vandaag mee in zijn verhaal, waarin prof. dr. Erik Scherder hem bij staat om je te laten zien wat er in zijn hersenen is gebeurd.

Ik ben Paul Muller, door mijn hersenbloeding op jonge leeftijd (23 jaar) ben ik erachter gekomen dat normale dagelijkse dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. En dat ik enorm hard heb moeten knokken om mijn dagelijkse ritme weer terug te vinden. Wat tot de dag van vandaag niet meer vanzelfsprekend wordt. Door vermoeidheid, het wel of niet goed in je vel zitten, indrukken, emoties etc. is het dagelijks aanpassen. En dan vraag je je af wat is nog geluk? Daar vertel ik graag meer over.

13.45
Lees meer Sluiten
De kwetsbaarheid van geluk | Welbevinden & Geluk

Waarom is de ene patiënt wel gelukkig, maar de ander niet? Heeft het te maken met het complexe samenspel van genetische verschillen en met omgevingsverschillen? Wat kun jij dan doen, zodat het geluksgevoel bij je patiënt vergroot wordt? Geluksexpert Patrick van Hees geeft je hiervoor praktische tips!

Patrick van Hees, Geluksexpert en founding partner van het CHAP Happiness Institute

14.30
Pauze
15.00
Lees meer Sluiten
Het brein en de invloed van muziek & bewegen | Welbevinden

Hoe kunnen simpele zaken als muziek en beweging de hersenen op positieve wijze activeren en zorgen voor vermindering van pijn en angst en het geluksgevoel verhogen. Én hoe voer je het simpel door in de zorg?

16.00
Einde

Lees hier het interview met prof. dr. Erik Scherder

Brein College prof. dr. Erik Scherder | Extra

> Nieuwsgierig naar wat je kunt verwachten? Bekijk hier alvast een voorproefje >

Een boodschap speciaal voor jou van prof. dr. Erik Scherder

Extra
Lees meer Sluiten
Interactie

Tijdens het college kun je vragen inbrengen via je telefoon. Op elkaars vragen kun je stemmen waardoor de meest populaire vragen worden behandeld.

Brein College prof. dr. Erik Scherder | sprekers

“Kennis van anatomie maakt je beter in je vak!”

Reviews  | eerdere edities | gemiddelde beoordeling: 8,1!

“Uitleg helder. En fijn om op deze manier ook nog eens een hart onder de riem is gestoken. Dat heeft me zo goed gedaan.” – Anja Wijnholt, Verpleegkundige HBO

“Ik merkte dat ik echt meedeed en me goed kon concentreren. Dus de manier hoe het gebracht werd ging heel goed.” – Annelies Neijzing, Verzorgende IG Amstelring Wijkzorg

“De afwisseling van aanbod, bijv. ook de zanger en dat de presentator reacties voorlas. Op deze manier voel je je meer betrokken dan wanneer je luistert naar iets wat van te voren opgenomen is. Erg leuke dag gehad!”Jessica Jongema, leerling HBO-v

“Goed georganiseerd , heel fijn dat het zo van uit huis kan”Sylvia Post, ZZP Verpleegkundige SylviaCare

“Verdiepend, vernieuwend en natuurlijk was Erik Scherder een geweldige spreker!!”Marice Binnekade, Gooi Nursing

“Ik vond dat de sprekers me meenamen in een reis door de hersenen. Het waren stuk voor stuk verhalen. Geen standaard lessen vanaf een powerpoint.”Marjan Post, ZZP verpleegkundige Nederland en Curacao, Dushi Medical Care

Brein College prof. dr. Erik Scherder | Praktische informatie

Datum: 13 januari 2021 | Online

Accreditatie:
Dit congres staat gelijk aan een studiebelasting van 4 uur. Voorbereiding is niet noodzakelijk.

Accreditatie is goedgekeurd voor 4 punten bij:
– Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals – 4 punten
Scholing Neuro & Algemeen
– Verpleegkundig Specialisten Register

Heb je een suggestie voor accreditatie van een bepaalde beroepsvereniging? Mail dan jouw verzoek naar manouk.mens@bsl.nl. Wij zullen bij relevante aanvragen én meerdere aanvragen het verzoek in overweging nemen.

Doelgroep
Alle verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners, verzorgenden en overige geïnteresseerden.
Het Nursing Brein College is een congres voor verpleegkundigen die hun kennis over anatomie van het brein willen vergroten en de inzichten daaruit willen inzetten in hun werk.

Tarieven
249,- per persoon (btw-vrij) | Regulier tarief
229,- per persoon (btw-vrij) | Abonneetarief Nursing, TVV, TVZ*

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)

Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar.

T: (030) – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)

Christa van den Hurk
T: 030 – 638 38 51
M: 06 12 56 78 75
E: christa.vandenhurk@bsl.nl

Eventcoördinator (logistieke vragen)

Manouk Mens
T: +31 (030) – 63 83639
E: manouk.mens@bsl.nl

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meld je je binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering ook een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken.