Masterclass Vakbekwaam indiceren

Voor wijkverpleegkundigen die hun vaardigheden in het indiceren willen versterken

Deze masterclass is Uitverkocht. Bekijk hier de volgende editie >>

De masterclass Vakbekwaam indiceren is dé dag voor de wijkverpleegkundige die zijn/haar indicatiestellingen naar een hoger niveau wil tillen:

  • Oefen je klinisch redeneren met concrete casuïstiek
  • Ontvang tips & tricks voor het wijkverpleegkundig indiceren aan de hand van een concreet stappenplan
  • Leer over de verschillen tussen de diverse classificatiesystemen
  • Oefen met het classificatiesysteem waarmee jij werkt: Omaha System of Nanda-I/NIC/NOC
  • Leer over kwaliteitsborging bij het verpleegkundig indiceren door middel van intercollegiale toetsing
  • En ga samen met collega’s van andere organisaties in kleine groepen aan de slag met casuïstiek

Kortom: ga klinisch redeneren aan de hand van casuïstiek, toets dit aan je collega’s en oefen in kleine groepen met Omaha System en Nanda-I/NIC/NOC.

Voorbereiding
Vooraf ontvang je casuïstiek om zelf door te lezen en uit te werken, zodat je voorbereid op de masterclass komt.

PROGRAMMA

9.00 Ontvangst

9.30 Vakbekwaam indiceren anno nu | Plenaire sessie o.l.v. Henk Rosendal
Tijdens de plenaire introductie wordt er samen met de deelnemers gesproken over hun ervaringen sinds de ingang van het indiceren en zorg organiseren in de wijk. En zal er vooral ook worden besproken wat er beter zou kunnen. Er zal worden ingegaan op vragen als:

  • Tegen welke uitdagingen lopen verpleegkundigen aan? Wat zijn de maatschappelijke uitdagingen?
  • Hoe zorgen jij en jouw collega-wijkverpleegkundigen ervoor dat het diagnosticeren, indiceren en organiseren niet alleen op hoog niveau blijft, maar ook continu verbetert?
  • En wat kan intercollegiale toetsing bijdragen aan de kwaliteit van zorg?

10.00 De verschillende classificatiesystemen | Plenaire sessie o.l.v. José van Dorst
Hoe zien het Omaha System en Nanda-I/NIC/NOC er precies uit? Hoe werken zij? En wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Je wordt meegenomen in beide systemen.

11.10 Pauze

11.30 Laatste vragen van de casus bespreken met de cliënt zelf – met acteur!
Tijdens dit onderdeel kun je aan de cliënt zelf de onderdelen uit je voorbereide casus toetsen: diagnoses – doel – interventies

12.30 Lunch

13.15 Aan de slag met casuïstiek uit de praktijk | In kleine groepen o.l.v. docenten SBW
We gaan verder aan de slag met de casus uit de voorbereiding. Na een korte introductie ga je in kleine groepen van zo’n 10 personen aan de slag met een casus uit de praktijk waarbij de diverse stappen voor het indiceren worden doorlopen. Vanaf nu zal er begeleiding zijn van diverse docenten die werkzaam zijn bij zorgaanbieders die werken met Omaha en met Nanda. Het doel van dit uur is het uitwerken van de ‘voorkant’ van het verpleegkundig proces: anamnese en diagnose.

Let op! De groepen worden ingedeeld op vergelijkbaar niveau (beginner/gevorderd) en je zult de casus verder uitwerken in je eigen classificatiesysteem Omaha System of Nanda-I/NIC/NOC.

14.15 Pauze

14.30 Verder werken aan de casus
Je werkt verder in kleine groepen aan de casus in je eigen classificatiesysteem waarbij de nadruk nu ligt op de ‘achterkant’ van het verpleegkundig proces: doelen, organisatie, uitvoering en resultaat.

15.30 Reflectie a.d.h.v. intercollegiale toetsing
Beginners en gevorderden van de verschillende classificatiesystemen worden ‘gemixt’ en gaan in nieuwe groepen aan de slag met de uitkomsten van de casus. Je bespreekt de uitkomsten met elkaar en bevraagt elkaar kritisch.

17.00 Einde

Henk Rosendal

Henk Rosendal is lector Wijkzorg aan de Hogeschool in Rotterdam. Hij startte samen met José van Dorst de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde (SBW).

José van Dorst

José van Dorst is vice-voorzitter van de fractie Wijkverpleegkundigen van V&VN. Zij startte samen met Henk Rosendal de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde (SBW).

Petra van Hartskamp

Petra van Hartskamp is actrice. Zij speelde en maakte diverse theaterproducties. Daarnaast speelde ze in TV producties zoals Pleidooi, Westenwind, GTST, Flodder, ONM, De geheime Dienst e.a. Petra gaf theaterworkshops bij Buitenkunst en les op verschillende theateropleidingen.

Wil je alvast meer weten over vakbekwaam indiceren?

De docenten van de masterclass, Henk Rozendal en José van Dorst, schreven samen met Silke F. Metzelthin een artikel voor het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (2-2017):

Classificeren met Omaha versus NANDA: Maakt het uit wat je gebruikt? >>

Doelgroep
Wijkverpleegkundigen die hun vaardigheden in het indiceren willen versterken. Na het volgen van deze dag heb je tips & tricks ontvangen die het indicatieproces vergemakkelijken. Let op! Dit is niet een masterclass waarbij bevoegdheid verkregen wordt om te mogen indiceren.

Tarief
299,- per persoon (btw-vrij)
Beperkt aantal plaatsen!

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw-vrij aanbieden.

Accreditatie
De masterclass is geaccrediteerd voor 6 punten bij het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V. Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier om hiervoor in aanmerking te komen.
De masterclass staat gelijk aan een studiebelasting van 6 uur.

Contact:

Klantenservice (inschrijving/aanmelding)

T: 030 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Yefke Patiwael (inhoudelijke vragen)

Congresontwikkelaar
T: 030 638 38 49
M: 06 22 70 62 53
E: yefke.patiwael@bsl.nl

Joanne Bijleveld (logistieke vragen)

Congrescoördinator
T: 030 638 37 11
M: 06 12 96 47 98
E: joanne.bijleveld@bsl.nl

Dyron Bijl (sponsormogelijkheden)

Sales
T: 010 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meld je je binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering ook een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken.