Congres Kleinschalig Zorgen

Hoe bied je nog betere zorg binnen het kleinschalig wonen? Hoe houd je het niveau hoog, je werk leuk en de kleinschaligheid intact? Tijdens dit congres geven we antwoorden en praktische handvatten om jouw kleinschalige instelling gezamenlijk zo succesvol mogelijk te maken. Je keert huiswaarts met inspiratie en ideeën die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Kom naar het congres Kleinschalig Zorgen en werk mee aan een thuis!

De kleinschalige woonvorm: een voor de bewoner gecreëerde herkenbare, vertrouwde en veilige woonomgeving waar de zorg en begeleiding is afgestemd op de gewoontes en behoeftes. Veel (grootschalige) instellingen voeren kleinschalige zorg in.

Onderwerpen op het programma:

  • De laatste ontwikkelingen rond kleinschalig wonen & zorgen
  • Leer van verschillende organisatievormen
  • Hoe krijg je bewoners met dementie weer in beweging?
  • Kleinschalig zorgen in de wereld van psychiatrie
  • Familieparticipatie; hoe ben je een goede spil in het netwerk van de bewoner
  • Problemen in de prikkelverwerking, wat kun jij doen?

Bekijk hier het volledige programma >>>

Stel je eigen programma samen (dit kan ook een mix zijn tussen workshops voor verpleegkundigen/verzorgenden en managers).

Ervaringen van deelnemers in 2018:
“Het was een hele indrukwekkende leerzame dag.”
“Het was een leuke dag, met veel herkenning en ik heb weer een hoop nieuwe ideeën die we kunnen doorvoeren op de locatie.” 
“Ik heb mijn kennis weer opgefrist. Ik vond het leuk om de volgende dag mijn nieuwe inzichten en kennis aan mijn collega’s over te dragen.”
”Ik heb veel handvatten gekregen om mee te nemen naar de werkvloer.”

Congres Kleinschalig Zorgen | Programma

09.00 uur
Ontvangst
09.30 uur
Lees meer Sluiten
Plenaire opening

Opening door de dagvoorzitter Joost Hoebink

10.05 uur
Lees meer Sluiten
Omgang met de bewoner met psychiatrische achtergrond

Er zullen toenemend ouderen met psychiatrische problematiek (zonder dementie) in het kleinschalig zorgen zullen gaan verblijven.  Het is pas sinds kort dat er aandacht is voor deze problematiek. Welke consequenties deze heeft voor de dagelijkse praktijk van zorgverleners?

10.35 uur
Koffie- en theepauze
11.05 uur
Lees meer Sluiten
De uitdagende omgeving bij dementie

Mensen met dementie willen vaak niet zoveel meer, kunnen ook niet zoveel meer. Toch doen we pogingen om ze in ‘beweging’ te krijgen. Op de vraag ‘wilt u helpen aardappels schillen?’ is het antwoord regelmatig ‘dat heb ik m’n hele leven al gedaan!’. Toch weet Barbara je mee te nemen in manieren om mensen met dementie op een laagdrempelige manier tot activiteit te krijgen. Hoe? Door het creëren van een uitdagende omgeving, met uitdagingen die passen in de wereld van iemand met dementie. Tijdens deze lezing maak je kennis met een andere manier van denken.

11.50 uur
Lees meer Sluiten
Debat tussen bestuurders van verschillende organisatievormen

Je volgt een debat tussen bestuurders van verschillende organisatievormen, want hoe werkt het eigenlijk in de praktijk? Discussieer mee!

12.30 uur
Lunchpauze
13.30 uur
Workshopronde 1
14.40 uur
Koffie- en theepauze
15.10 uur
Workshopronde 2
16.20 uur
Einde

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Ervaringen van deelnemers in 2018:

“Ik vind het heel belangrijk om af en toe weer geprikkeld te worden en dat is zeker gebeurd.”
”Ik heb veel geleerd en vooral ook veel inspiratie opgedaan.”
”Het was goed georganiseerd met ruim tijd voor de workshops en een pauze ertussen, zodat je de informatie kon laten bezinken voordat je naar de volgende workshop ging.”

Congres Kleinschalig Zorgen | Workshops

Je weet zelf het beste wat jij wilt leren. Daarom stel je in de middag je eigen programma samen aan de hand van 2 verschillende workshops. Dit kan ook een mix zijn tussen workshops voor verpleegkundigen/verzorgenden en managers.

1.
Lees meer Sluiten
Kleinschalig zorgen en (ouderen)psychiatrie*

Verdieping op de plenaire presentatie. In deze workshop gaat het over mensen met psychiatrische problematiek binnen het kleinschalig wonen. Over het herkennen en signaleren van psychiatrische stoornissen en hoe daar goed mee om te gaan?

* Bestemd voor verpleegkundigen/verzorgenden

2.
Lees meer Sluiten
De uitdagende omgeving bij dementie*

Verdieping op de plenaire presentatie. In deze interactieve workshop gaan we via casuïstiek oefenen met verschillende situaties waar je in de praktijk tegenaan kan lopen.

* Bestemd voor verpleegkundigen/verzorgenden

3.
Lees meer Sluiten
Problemen in de prikkelverwerking, wat kun jij doen?

Bewoners: Jong, oud, mensen met een diagnose als autisme, ADHD of dementie ervaren soms flinke problemen in de prikkelverwerking. Het brein kan de sensorische informatie niet goed organiseren. En omdat de samenhang tussen hersenen en gedrag heel sterk is, zal ook het gedrag minder georganiseerd zijn. Dat kan zich op een heleboel verschillende manieren uiten, wat herkennen van de problemen soms moeilijk maakt. Wat kun je betekenen voor bewoners die dagelijks last hebben van prikkels? Door hier goed te kunnen inspelen, kun je ook problemen oplossen omtrent gedrag.

4.
Lees meer Sluiten
Hoe de (lastige) familie te betrekken?

Er wordt van je verwacht dat je een spil bent in het netwerk rondom de bewoner, wat kun je hierin verbeteren? Hoe zorg je er voor dat familie meehelpt? Hoe ga je om met familieverwachtingen? En wat te doen als je de familie als lastig ervaart?

Workshops voor managers

5.
Lees meer Sluiten
Teamprocessen: omgang met problematisch gedrag binnen jouw team*

Meer inhoudelijke informatie over de workshop volgt spoedig!

* Bestemd voor managers

6.
Lees meer Sluiten
Hoe kun je een groep financieel gezond houden?*

Meer inhoudelijke informatie over de workshop volgt spoedig!

* Bestemd voor managers

Congres Kleinschalig Zorgen | Sprekers

Tijdens dit congres geven experts jou praktische handvatten en beantwoorden ze velen vragen, zodat jij jouw kleinschalige instelling zo succesvol mogelijk kunt maken.

Congres Kleinschalig Zorgen | Praktische informatie

Locatie
De ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld) (klik hier voor de routebeschrijving)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.

Tarieven
Nieuw: één tarief voor de gehele doelgroep. Kom samen met je team!
239,- per persoon (btw vrij) | Vroegboektarief t/m 18 februari
279,- per persoon (btw vrij) | Regulier tarief
239,- per persoon (btw vrij) | Abonneetarief Nursing, TVV, TVZ, Denkbeeld*
239,- per persoon (btw vrij) | Ledentarief NU ’91*

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

CRKBO geregistreerd
Bohn Stafleu van Loghum is een onderdeel van Springer Media B.V. Springer Media B.V. is vanaf 01-01-2019 als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw-vrij aanbieden.

Doelgroep
Alle verpleegkundigen (algemeen, geriatrie, wijk, gespecialiseerd, in opleiding, ZZP), casemanager dementie, verzorgenden, helpenden, praktijkondersteuners, ouderenpsychologen, docenten, activiteitenbegeleiders, dagbestedingscoaches, medewerkers maatschappelijke zorg en overige geïnteresseerden.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals (Geriatrie-Gerontologie, Praktijkverpleegkunde, Wijkverpleegkunde) en de NVvPO (nascholing voor praktijkondersteuners).
Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier om hiervoor in aanmerking te komen.

Contact:

Klantenservice (inschrijving/aanmelding)

T: 030 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Christa van den Hurk (inhoudelijke vragen)

Congresontwikkelaar
T: 030 638 38 51
M: 06 12 56 78 75
E: christa.van.den.hurk@bsl.nl

Leonie van Helten (logistieke vragen)

Congrescoördinator
T: 030 638 36 60
E: leonie.vanhelten@bsl.nl

Dyron Bijl (sponsormogelijkheden)

Sales
T: 010 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com


Annuleren

Annulering dien je schriftelijk aan ons te melden. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de datum van het congres of evenement wordt € 50 (incl. btw) in rekening gebracht. De administratiekosten bedragen € 35 (incl. btw) indien de kosten van het betreffende congres of evenement minder dan € 100 (excl. btw) bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich bij verhindering wel kosteloos laten vervangen door een ander.