Details
Inschrijving gesloten
Je kunt je niet langer inschrijven voor dit congres.wo 26 jan 2022
09.00 – 16.00
Online
Tarieven
- Regulier tarief
- € 279
- Vroegboektarief
- € 239
Over dit congres
De diagnose niet-aangeboren hersenletsel komt vaak plots. Bijvoorbeeld na een valpartij, verkeersongeval of een coma. Maar welke – soms onzichtbare – gevolgen heeft hersenschade? Hoe leef je eigenlijk verder nadat je de diagnose NAH hebt gekregen? En hoe kan een patiënt werken aan herstel van bewustzijn en functioneren?
Duik in de wondere wereld van NAH
Dit congres biedt:
- Verdieping
- Nieuwe inzichten
- Meer kennis over hersenletsel
- Meer begrip door persoonlijke verhalen
- En tips voor een optimale benadering van patiënten.
Praktisch
Voor wie?
Voor verpleegkundigen, verzorgende, docenten, activiteitenbegeleiders, woonbegeleiders, psychologen, psychotherapeuten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeut, logopedisten, maatschappelijk werkers en overige geïnteresseerden in NAH.
Lees hier de reviews van je collega’s.
Suggestie?
Heb je een suggestie voor accreditatie voor een bepaalde beroepsvereniging?
Mail dan jouw verzoek naar manouk.mens@bsl.nl. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Accreditatie wordt aangevraagd
- Kwaliteitsregister V&VN
- Verpleegkundig Specialisten Register
- Registerplein
Deskundigheidsbevordering cliëntondersteuners, GGZ-agogen, maatschappelijk werk, psychodiagnostisch werken
Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. Er is geen voorbereiding noodzakelijk.
Corona update
Volgens de richtlijnen van de overheid en het RIVM word je bij deelname aan dit congres gevraagd om een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve coronatest te laten zien. Dit kan heel makkelijk met de CoronaCheck-app. De meest gestelde vragen vind je hier: FAQ
Programma
Bij cliënten met NAH zie je vaak dat de rem kapot is en dat er op een manier gereageerd wordt die je niet gewend bent. NAH cliënten hebben geen reëel beeld meer van hun eigen gedrag en wat dat met een ander doet, hierdoor heb je te maken met bv claimend gedrag, agressie of manipuleren. Het vergt van jou veel tact en inlevingsvermogen om goed in te tunen op daar waar de cliënt staat. Hoe ga je met dit gedrag om? Hoe kun je het uitdoven of zelfs voorkomen?
Een jaar na het oplopen van hersenletsel heeft bijna de helft van de mensen geen of beperkt ziekte-inzicht. Arno laat zien hoe je een inschatting kunt maken van de mate van ziekte-inzicht van jouw cliënt en hoe je verschillende cliënten het beste kunt benaderen, zodat je zo goed mogelijk bij hen aansluit. Je krijgt praktische tips en interventies aangereikt, zodat je met nieuwe inzichten jouw cliënten nog beter kan helpen hun hernieuwde plek vorm te geven in de samenleving. Bij het opnieuw bepalen van de plek in de samenleving is communicatie erg belangrijk. Echter inzichtproblemen zijn ook op de communicatie van invloed. Ook hier krijg je praktische tips aangereikt.
Overprikkeling en vermoeidheid zijn veelvoorkomende klachten na NAH. Deze twee klachten hebben wederzijds invloed op elkaar. Als je aan meer prikkels blootgesteld wordt dan je kunt verwerken, raak je vermoeid. En als je moe bent, raak je sneller overprikkeld. Deze workshop richt zich op de veelvoorkomende overprikkelingsklachten na NAH. Wat gebeurt er hierbij eigenlijk? En hoe kunnen mensen met NAH ervoor zorgen dat ze hier minder snel last van hebben? In deze workshop wordt meer uitleg gegeven over overprikkelingsklachten na NAH en worden adviezen gegeven voor professionals en mensen met NAH.
In de pauzes Expositie Kunst-Zinnig-Brein
Werk van kunstenaars die leven met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), dat vaak grote impact heeft op het dagelijks leven. Tijdens het NAH congres kun je de expositie bekijken en verhalen van de kunstenaars horen.
In 2001 werd Sun-Mi ernstig ziek, ze kreeg trombose in de bloedbanen van haar hersenen; een bloedpropje dat de toevoer van zuurstofrijk bloed afsloot (Locked-in syndroom). Dat was het begin van het grootste gevecht van haar leven: jaren van therapie volgen, ze knokt voor een menswaardig en ondanks alles optimistisch bestaan.
Sun-Mi Venema bekend van een aflevering van ‘Je zal het maar hebben’ vertelt je hoe zij om ging met zware periodes in het leven. Haar doel is hoop en (veer)kracht aan een ieder bieden; vandaag doet ze dat voor jou en jouw cliënt.
In de pauzes Expositie Kunst-Zinnig-Brein
Werk van kunstenaars die leven met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), dat vaak grote impact heeft op het dagelijks leven. Tijdens het NAH congres kun je de expositie bekijken en verhalen van de kunstenaars horen.
Tijdens deze zeer inspirerende afsluitingspresentatie komt natuurlijk de kwetsbaarheid van het brein naar voren. Bovenal zal Margriet Sitskoorn aan de hand van de laatste inzichten uit het hersenonderzoek en voorbeelden uit de praktijk; de neuroplasticiteit (het aanpassingsvermogen) van de hersenen belichten. Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor mensen met NAH?
Sprekers
Jesper Rijpma
Gerben Bergsma
Sun-Mi Venema
Arno Prinsen
Margriet Sitskoorn
Janice Sandjojo
Reviews
'NAH wordt vanuit verschillende hoeken belicht, het is een divers leerzaam programma. Mooi dat er een ervaringsdeskundige met NAH aan het woord komt.'
'Ik heb met open mond zitten luisteren naar de lezingen. Wat een verhelderend beeld over het functioneren van het brein. Het geeft mij veel meer inzicht in waar gedrag vandaan komt!'
Contact
Bekijk ook
Blijf op de hoogte
van de leukste Nursing congressen
Tarieven
279,- p.p. | Regulier tarief
239,- p.p. | Vroegboektarief
239,- p.p. | Ledentarief voor abonnees Nursing, TvV en/of TvZ
Alle tarieven zijn btw-vrij. Lees hier meer over de CRKBO registratie.
Annuleren
Bekijk de annuleringsvoorwaarden hier.