Nursing Pijn Congres

Het voorkomen, signaleren en behandelen van pijnproblemen bij jouw patiënt
Nursing Pijn Congres_31 januari 2020

Als verpleegkundige heb je een belangrijke positie in het voorkomen, signaleren en behandelen van pijnproblemen bij jouw patiënt. Daarvoor is een ruime kennis van pijnproblematiek en vaardigheden voor behandeling vereist.

Het Nursing Pijn Congres is de unieke kans om jezelf bij te scholen op situaties die je in de dagelijkse praktijk veel tegenkomt. Naast het volgen van inspirerende lezingen van topsprekers Prof. dr. Erik Scherder en Marion Giesberts, steek je s’middags je handen uit de mouwen tijdens de workshops. Praktisch en hands-on!

Mis deze dag niet en verdiep je kennis in:

  • Preventie en het proces van pijn herkennen tot behandelen
  • Medicatie, hoe wat wanneer?
  • Niet-farmacologische interventies
  • Pijn bij dementie
  • Oncologische pijn
  • Pijn en vermoeidheid
  • Pijn in de palliatieve fase
  • Pijn inzichtelijk met Erik Scherder
  • Skillslab painwise: zelf ervaren & doen!

Bekijk hier het > programma

Nieuw: met skillslab painwise! Je krijgt de gelegenheid te kiezen voor een bezoek aan het skillslab: zelf aan de slag en vele tips en tricks van experts. Zelf ervaren & doen dus!

Hoe kun je meer betekenen voor patiënten met pijn en hoe kun je pijn voorkomen?
Dat ontdek je tijdens het Nursing Pijn Congres!

09.00
Ontvangst en registratie met koffie & thee
09.30
Opening door de dagvoorzitter
09.40
Lees meer Sluiten
Pijn herkennen – fysiologie & anatomie

Waar zit de pijn, waar komt de pijn vandaan, wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam wanneer iemand pijn ervaart? Wat doe je wanneer? Kun je zelf iets doen of verwijs je door? Zomaar een aantal vragen, waarop een antwoord van belang is voor het goed behandelen van pijn.

In deze openingspresentatie over het ontstaan van pijn krijg je een helder inzicht in de werking van het lichaam bij pijn. Je krijgt handvatten om pijn beter te herkennen en hiernaar te handelen.

11.10
Pauze
11.40
Workshopronde 1
12.40
Lunchpauze
13.40
Workshopronde 2
14.40
Pauze
15.15
Lees meer Sluiten
Het brein en pijn bij neurologische aandoeningen door Prof. dr. Erik Scherder

We gaan het hebben over de hersenen van iemand met pijn bij neurologische aandoeningen (denk aan dementie, Parkinson, MS). Wat speelt zich af in de hersenen bij iemand met pijn? Pijn is een uitdaging, vaak is het op zichzelf gaan staan, terwijl de aanleiding er vaak niet meer is of is afgezwakt. Het betreft vaak centraal neuropathische pijn, een pijn die niet reageert op paracetamol. Deze pijn is mogelijk de meest niet erkende vorm van pijn en daarom ook de minst behandelde type pijn. Uiteraard is het heel belangrijk om dit type pijn te behandelen want als je de pijn laat zitten kan dit veel meer nadelige gevolgen krijgen. En hoe kun je iemand toch blijven uitdagen en zorgen voor verrijking? Laat je door deze zeer inspirerende afsluitende presentatie door Erik Scherder meenemen in dit pijnlijke avontuur.

Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie Vrije Universiteit Amsterdam

16.20
Afsluiting

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Het programma is nog in ontwikkeling, er komt spoedig informatie bij!

1.
Lees meer Sluiten
Skillslab painwise: zelf ervaren & doen!

Als verpleegkundige moet je kunnen adviseren. Om sterker in je advies rol te staan is ervaren & doen de sleutel. Je doorloopt tijdens het skillslab painwise verschillende skills om nieuwe vaardigheden eigen te maken of om je vaardigheden te verbeteren.

Marion Giesberts, opleidingscoördinator pijn, palliatieve zorg en complementaire zorg, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen HAN VDO, Nijmegen

2.
Pijn Medicatie en jouw actie hierin
3.

Meer informatie over de workshop volgt spoedig

4.

Meer informatie over de workshop volgt spoedig

5.

Chronische pijn- en vermoeidheidsklachten beïnvloeden het dagelijks leven van patiënten op negatieve manier. Pijn beïnvloedt namelijk ons gedrag en ons gedrag beïnvloedt de pijn en of vermoeidheid. Hoe kun je patiënten helpen de zelfregie terug te krijgen binnen zowel lichamelijke, psychologische als sociale aspecten van het leven? Aan het einde van de workshop kijk je vanuit een breed perspectief naar pijn. Als pijn en vermoeidheid het dagelijks leven van je cliënt beïnvloedt is het belangrijk de vraag te stellen: hoe kan mijn patiënt invloed uitoefenen op de pijn en vermoeidheid? Deze workshop geeft je hier de handvaten voor.

Datum en locatie
vrijdag 31 januari 2020 | ReeHorst, Ede

ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld) (klik hier voor de routebeschrijving)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.

Voor wie?
Dit congres is bedoelt voor verpleegkundigen, verzorgenden, activiteitenbegeleiders, studenten, docenten en overige zorgprofessionals in ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorghuizen en de thuiszorg.

Tarieven
239,- p.p. (btw vrij) | Vroegboektarief tot 1 december
279,- p.p. (btw vrij) | Regulier tarief
239,- p.p. (btw vrij) | Abonnee tarief voor abonnees van Nursing, TvV en/of TvZ

Aanmelden
Meld je aan via het inschrijfformulier.

Accreditatie
Accreditatie voor het Nursing Pijn Congres wordt aangevraagd bij Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier om hiervoor in aanmerking te komen.

Heb je een suggestie voor accreditatie voor een bepaalde beroepsvereniging?
Mail dan jouw verzoek naar eva.reuvers@bsl.nl. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Heb je vragen over:

.. je inschrijving of aanmelding?
Neem contact op met de klantenservice
T: (030) – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

.. de inhoud of het programma?
Neem contact op met Christa van den Hurk (projectleider)
M: +31 (0)6 – 12 56 78 75
E: christa.van.den.hurk@bsl.nl

.. bereikbaarheid of andere logistieke vragen?
Neem contact op met Eva Reuvers (event coördinator)
T: +31 (030) – 63 383663
E: eva.reuvers@bsl.nl

Annuleren
Annulering dien je schriftelijk aan ons te melden. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de datum van het congres of evenement wordt € 50 (incl. btw) in rekening gebracht. De administratiekosten bedragen € 35 (incl. btw) indien de kosten van het betreffende congres of evenement minder dan € 100 (excl. btw) bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich bij verhindering wel kosteloos laten vervangen door een ander.