Het Verpleeghuis Congres

Verpleeghuiscongres_31 oktober 2019_nursing congressen

Een congres voor verpleegkundigen, verzorgenden én managers werkzaam in de verpleeghuiszorg. Je krijgt een update van recente en toekomstige ontwikkelingen in de verpleeghuiszorg en maakt de vertaalslag naar de praktijk.

Iemand verhuist pas naar een verpleeghuis als het thuis echt niet meer gaat. In de verpleeghuizen wonen dus alleen nog de meest kwetsbare mensen. De wijzigingen in de verblijfsduur, zorgzwaarte, gedragsproblemen, beschikbaarheid van familie en mantelzorgers, en de situatie op de regionale arbeidsmarkt, maken het werken in een verpleeghuis complex. Er wordt steeds meer deskundigheid gevraagd van jou als zorgverlener.

Na deze dag is jouw kennis weer opgefrist en heb je praktische handvatten en nieuwe inspiratie voor de dagelijkse praktijk!

Tijdens het plenaire programma word je volledig op de hoogte gebracht van de recente en toekomstige ontwikkelingen in de verpleeghuiszorg. In de middag kun je kiezen uit diverse praktische workshops voor verschillende niveaus.

Onderwerpen op het programma:

  • De nieuwste ontwikkelingen binnen de verpleeghuissector
  • Praktijkvoorbeelden van succesvolle verpleeghuizen
  • Hoe krijg je de bewoner weer in beweging?
  • Medicatieveiligheid in je eigen organisatie verbeteren
  • Problemen in de prikkelverwerking, wat kun jij doen?
  • Meer over het beloop van dementie
  • Samen werken met mantelzorgers en sociaal netwerk
  • Jouw rol in de laatste levensfase

Bekijk het volledige programma >

Ook workshops voor managers
Als teamleider/manager kun je workshops voor managers volgen.

Bekijk de manager workshops >

Kortom, een dag vol praktisch workshops, inspirerende sprekers en actuele vraagstukken. Deze dag wil je niet missen. Kom gezellig met je hele team!

Het Verpleeghuis congres | Programma

09.00
Ontvangst
09.30
Opening door dagvoorzitter
09.40
Lees meer Sluiten
De ontwikkelingen binnen de verpleeghuissector

Tijdens deze openingspresentatie gaan we in op de ontwikkelingen die gaande zijn binnen de verpleeghuissector.

10.35
Rondetafelgesprek: verpleeghuizen op de schop
11.05
Koffie- en theepauze
11.35
Verpleeghuizen van de toekomst praktijkvoorbeelden
12.20

Als de route naar een verpleeghuis moet worden gemaakt, wat vaak een ‘ongewenste keuze’ is, is er verlies van de vertrouwde omgeving, naaste en de eigen woning. Het moeten achterlaten van de vertrouwde omgeving gaat vaak gepaard met veel verdriet. Dit maakt dat je geconfronteerd worst met verlies en verdriet. Je wilt helpen, maar er zijn geen verpleegkundige procedures. Manu Keirse, hoogleraar verliesverwerking, zal je inspireren door te laten zien dat verdriet óók perspectieven biedt om opnieuw te leren houden van het leven en hoe je dàt overbrengt.

12.50
Lunchpauze
13.50
Lees meer Sluiten
Workshopronde 1

Volg praktische workshops voor verschillende niveau’s en over diverse onderwerpen. Bekijk de workshops >

14.50
Koffie- en theepauze
15.20
Lees meer Sluiten
Workshopronde 2

Volg praktische workshops voor verschillende niveau’s en over diverse onderwerpen. Bekijk de workshops >

16.20
Afsluiting

Na deze dag is jouw kennis weer opgefrist en heb je praktische handvatten en nieuwe inspiratie voor de dagelijkse praktijk!

Het Verpleeghuis congres | Workshops

Workshops voor verpleegkundigen en verzorgenden:

1.
Hoe krijg je de cliënt weer in beweging?
2.
Ontwikkelingen omtrent medicatieveiligheid
3.
Problemen in de prikkelverwerking, wat kun jij doen?
4.
Lees meer Sluiten
Samenspel met mantelzorgers en sociaal netwerk*

Mantelzorgers, familieleden en vrienden krijgen een steeds grotere rol binnen de langdurige zorg. Maar wat betekent dat voor jou? Naast het directe zorg verlenen, krijg je de rol om in gesprek te gaan met mantelzorgers. Hoe kun je aansluiten op wat mantelzorgers al doen in de zorg en ook anderen uit de omgeving betrekken bij de zorg voor de cliënt? En hoe zorg je voor een evenwichtig samenspel tussen de cliënt, mantelzorger en jezelf? Met goede samenwerking en vroegtijdige ondersteuning door zorgverleners zijn mantelzorgers beter in staat de zorg vol te houden. Deze workshop biedt handreikingen en tips om concreet met zo’n samenspel aan de slag te gaan.

* Bestemd voor verpleegkundigen/verzorgenden/managers

5.
De uitdagende omgeving bij dementie

Workshops voor managers/leidinggevenden:

6.
Lees meer Sluiten
Teamprocessen: omgang met problematisch gedrag binnen jouw team*

Problematisch gedrag vraagt het uiterste van multidisciplinaire teams in de verpleeghuiszorg. Het is dan ook niet zelden uitputtend voor het team. Het gevolg is dat er soms sterke uitstotingswensen ontstaan: die bewoner past hier niet‎! In deze workshop leer je vroeg herkennen welke signalen wijzen op vastlopen van het team én, belangrijker nog, wat je kunt doen om hoop te genereren en verandering in het gedrag van de bewoner en het team te faciliteren. Je verlaat de workshop met praktische handvatten om morgen mee aan de slag te gaan.

* Bestemd voor managers

7.
Lees meer Sluiten
Oplossingsgericht werken

Vanmorgen ben je op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen binnen de verpleeghuissector. Maar hoe nu verder? Tijdens deze workshop borduren we voort op de punten die vanmorgen aan de orde zijn gekomen. We gaan met elkaar interactief aan de slag, we behandelen uitdagingen en zoeken met elkaar naar oplossingen voor in jouw organisatie.

Het Verpleeghuis congres | Sprekers

Joost Hoebink

Joost Hoebink is dagvoorzitter: ‘Als dagvoorzitter, presentator en gespreksleider heb ik sinds 2002 ruim duizend keer het podium beklommen. Ik vind het geweldig om een bijeenkomst in goede banen te leiden, evenementen te presenteren en de kern van een discussie naar boven te halen. Altijd: heel interactief. Stilzitten kan niet!’
Joost stond onder meer op podia voor Insight, ICT Media, CPNB, Monsterboard, ABN Amro, Shell, NTR, MBO Raad, Unicef, Zorgverzekeraars Nederland en de Pensioenfederatie.

Manu Keirse

Klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en deeltijds hoogleraar verliesverwerking, faculteit Geneeskunde K.U. Leuven
Manu Keirse is klinisch psycholoog en werkzaam als emeritus hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit in het Belgische Leuven. Hij is gespecialiseerd in het omgaan met verlies en verdriet. Hij is auteur van verschillende boeken over rouw en rouwverwerking, o.a. ‘Vingerafdruk van verdriet’, ‘Stil verdriet’ en zijn eerste boek ‘Helpen bij verlies en verdriet’ werd een bestseller, deze is in mei 2017 herschreven.

Gerben Bergsma

Training Advies en Zorginnovatietraining, van oorsprong verpleegkundige
Gerben Bergsma is trainer bij Bergsma Training, Advies en Innovatie en richt zich op het verbeteren van het welbevinden van cliënten en het optimaliseren van het functioneren van medewerkers in uiteenlopende zorgsettingen. Door middel van teambegeleidingen, publicaties, lezingen, gecertificeerde trainingen en consultaties, wordt er met medewerkers, cliënten en andere betrokkenen, gewerkt aan het tot stand brengen van oplossingen op ieders maat.

Het Verpleeghuis congres | Recensies oud deelnemers

Al jaren organiseren wij het verpleeghuis congres voor verpleegkundigen, verzorgenden, managers en overige geïnteresseerden. Dit is alweer de zevende editie! Ben je benieuwd hoe deelnemers het congres hebben ervaren? Lees hun reacties hieronder.

Hoog gewaardeerd! Dit vonden de deelnemers in 2018 ervan:

”Het was echt een interactieve dag, erg leuk en handig dat we meteen onze vragen aan de sprekers konden stellen”
“Over het algemeen een heel zinvol congres, waar ik weer van alles heb opgestoken”
“Mooi om elkaars verhalen en ervaringen te horen”
“Wat een super dag! veel geleerd en nieuwe dingen gehoord”
“Mooie locatie, Alles was goed verzorgd: van eten en drinken tot de diverse kraampjes op de beursvloer. Diverse nuttige sprekers!”
“Ik heb nooit eerder zo stil gestaan bij oude gewoontes van bewoners met dementie, nu veel meer. Wat wel leuk en leerzaam is”

Het Verpleeghuis congres | Praktische informatie

Datum & Locatie
31 oktober 2019
De ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld) (klik hier voor de routebeschrijving)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.

Doelgroep
Dit congres is bedoeld voor: verpleegkundigen, verzorgenden, managers/leidinggevenden, studenten, docenten, coaches, (activiteiten)begeleiders en overige geïnteresseerden, die werkzaam zijn in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen of kleinschalige woonvormen.

Tarieven

239,- per persoon (btw-vrij) | Vroegboektarief op de eerste 100 aanmeldingen
279,- per persoon (btw-vrij) | Regulier tarief
239,- per persoon (btw-vrij) | Abonneetarief Nursing, TvV, TvZ en Pallium
239,- per persoon (btw-vrij) | Ledentarief NU ’91

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw-vrij aanbieden.

Accreditatie
Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk). Accreditatie wordt aangevraagd voor vijf punten bij het Kwaliteitsregister V&VN. Daarnaast is er accreditatie aangevraagd bij het NVvPO.

Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier om hiervoor in aanmerking te komen.

Contact

Klantenservice (inschrijving/aanmelding)

T: 030 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Christa van den Hurk (inhoudelijke vragen)

Congresontwikkelaar
T: 030 638 38 51
M: 06 12 56 78 75
E: christa.van.den.hurk@bsl.nl

Manouk Mens (logistieke vragen)

Congrescoördinator
T: 030 638 36 39
E: manouk.mens@bsl.nl

Dyron Bijl (sponsormogelijkheden)

Sales
T: 010 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com


Annuleren

Annulering dien je schriftelijk aan ons te melden. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de datum van het congres of evenement wordt € 50 (incl. btw) in rekening gebracht. De administratiekosten bedragen € 35 (incl. btw) indien de kosten van het betreffende congres of evenement minder dan € 100 (excl. btw) bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich bij verhindering wel kosteloos laten vervangen door een ander.