De Dag van de Zorgprofessional

Blijf in balans en vergroot je werkplezier!

De zorg is prachtig beroep. Dat zal ook jij beamen. Professionals in de zorg zijn erg gemotiveerd en bevlogen over dat wat ze doen. Meer dan de gemiddelde Nederlandse werknemer. Toch staat juist de zorgverlener onder druk. Hoog tijd om jezelf een dag met praktische tips te gunnen om zo de zorg te overleven.

Als zorgprofessional sta je altijd klaar voor anderen. Jij bent het beste voor jouw patiënt. Maar sta je ook wel eens stil bij jezelf? De Dag van de Zorgprofessional is er speciaal voor jou! In één dag geven we je nieuwe energie, meer grip, meer rust én meer balans.

De Dag van de Zorgprofessional – Blijf in balans en vergroot je werkplezier

Deze dag is er speciaal voor jou en gaat over de zeven mentale voedingsstoffen, gericht op een scherp, gezond en gebalanceerd brein.
Tijdens deze dag ontdek je:

 • Hoe je mentaal fit wordt
 • Wat je nodig hebt voor meer grip op je werkdruk
 • Op welke manier je spanning te lijf gaat
 • Hoe je rust creëert in stresvolle situaties
 • Op welke manier je meer energie uit je werk haalt


Zorg met compassie voor jezelf, én je patiënt! 
Kom je ook?

De veiligheid van onze deelnemers staat voorop. De Dag van de Zorgprofessional wordt dan ook volgens de richtlijnen van het RIVM ‘coronaproof’ georganiseerd.

 

De Dag van de Zorgprofessional | Programma

Stuk voor stuk inspirerende lezingen over mentale activiteiten om je scherp en gezond te houden. Jij komt toch ook?

09.40 uur
Lees meer Sluiten
Een goede gezondheid begint niet in de sportschool maar in je hoofd

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong verwelkomt je in zijn Sportschool voor je geest en laat zien hoe je je mentale conditie kunt verbeteren. Gebaseerd op positieve psycholog, mindfulness, aandacht- en compassie training is zijn sportschool als een proteineshake voor je hersenen. In de ‘sportschool voor je geest’ leer je onder andere:

 • Hoe je met meer aandacht kunt leven
 • Waarom streven naar geluk allesbehalve egoïstisch is
 • Te willen wat je hebt
 • Je relatie met vrienden en collega’s te versterken
 • Van je piekerdrift af te komen
 • Positieve emoties langer vast te houden
 • De edele kunst van het falen
 • Meer gedaan te krijgen in minder tijd

10.40 uur
Lees meer Sluiten
‘Goed voelen, emoties voor je laten werken’

Er is van alles te voelen als je aan het werk bent. Dat wat positief voelt wil je lang vasthouden. Maar de meeste emoties voelen helemaal niet positief. Onzekerheid, verdriet, afkeer, boosheid, schaamte, daar zit je toch niet op te wachten? Op je werk wil jij je goed voelen. Als je dat wilt, dan is het nodig goed te voelen. Ook aan dat wat in eerste instantie niet goed voelt. Want als je contact maakt met wat er te voelen is, ben je beter in staat om mét jezelf (en niet voorbij jezelf) voor de ander te zorgen. Hoe laat je emoties voor je werken? Een inleiding in de edele kunst van het doorvoelen, bewegen en verbinden.

11.10 uur
Koffie/thee pauze
11.40 uur
Workshopronde 1
12.40 uur
Lunchpauze
13.30 uur
Workshopronde 2
14.30 uur
Koffie/thee pauze
15.00 uur
Lees meer Sluiten
Mentaal Kapitaal

In deze lezing inspireert Elke je met een 48-uurs challenge om je brein te versterken en zo je mentale veerkracht te verhogen om je weerbaarder te maken tegen stress en burn-out klachten. Elke laat je zien wat energiebronnen zijn en hoe je ervoor zorgt dat je brein niet constant onder druk staat. Wanneer je hierin investeert win je volgens haar meer geluk!

Wat neem je mee?

 • Hefbomen van mentale weerbaarheid toepassen op je eigen werksituatie
 • Meer energie uit je werk halen
 • Het belang van een positieve werkcultuur
 • Een 48-uren uitdaging om alvast een aantal tips uit te testen

16.00 uur
Einde

Gun jezelf deze dag en maak kennis met de zeven mentale voedingsstoffen, gericht op een scherp, gezond en gebalanceerd brein. Schrijf je eenvoudig in via het online inschrijfformulier.

Kom jij ook?

De Dag van de Zorgprofessional | Workshops

1.
Lees meer Sluiten
Fysieke tijd: In balans met Yoga

Wil je graag meer rust en ontspanning ervaren? Het gevoel beter in balans te zijn in je werk en in je leven? Yoga is een mooie manier om je bewuster te worden van zowel je lichamelijke als mentale gesteldheid.

Door bewust bezig te zijn met adem en asana’s (lichaamsoefeningen) geef je aandacht aan jezelf.  Door regelmatige beoefening kun je leren hoe je ook in drukkere situaties een ontspannen houding kunt aannemen.

Dat kan leiden tot een evenwichtiger gevoel. Tijdens deze workshop komen aan bod: – Toegankelijke yoga oefeningen* – Adem bewustwording – Ontspanning. *(deze oefeningen kunnen worden gedaan in dagelijkse kleding, neem sokken mee)

Ik hoop je te ontmoeten in deze workshop

(lid van VYN; Vereniging Yogadocenten Nederland, aangesloten bij de Europese Yoga Unie

2.
Lees meer Sluiten
Tijd om op te laden: Sportschool voor je geest

In de ‘sportschool voor je geest’ workshop gaan we aan de hand van verschillende interactieve werkvormen dieper in op de basis van mindfulness, aandacht- en compassietraining, hoe je je inner-criticus de mond snoert en hoe je met meer balans en energie kunt leven.

3.
Lees meer Sluiten
Fysieke tijd: Het actieve alternatief voor mindfulness: De Boksende Coaching Methode

Iedereen kent het belang van sporten. Maar niet iedereen die sport is in staat om stress los te laten. Stress is anno 2018 beroepsziekte nummer één. Het loslaten van stress is essentieel voor goed en gezond functioneren. Helemaal in een van nature al stressvolle omgeving als de zorg. Wist je daarnaast dat alle emoties worden opgeslagen in het lichaam? En nog erger, je bent je er vaak niet bewust van! De boksende coaching methode is het actieve alternatief voor mindfulness. Het is bewezen hoe goed mindfulness helpt tegen werkstress, echter niet iedereen kan zich vinden in mindfulness en veel mensen vinden een actievere benadering beter bij hen passen. In deze praktijkgerichte workshop ga je actief aan de slag met de boksende coaching methode (wees gerust: niemand wordt geslagen of slaat een ander) en ga je naar huis met handvatten om in de praktijk de werkstress uit het lichaam en hoofd te halen.

Wat kun je verwachten van deze workshop?

 • Bewust worden van je emoties (en dat van anderen)
 • Een actieve manier van ontstressen
 • Je leert zeurende gedachten beter los te maken
 • Een luchtige aanpak met een goede dosis humor

De workshop is interactief, prikkelend en nuttig voor zowel op het werk als privé.

Deze workshop is eerder beoordeeld met een 8,1!

4.
Lees meer Sluiten
Slaap tijd: Adem verbindt hart en hoofd

In de zorg werk je vanuit je hart. In deze workshop ligt de nadruk op bewustwording van je ademhaling en ga je aan de slag met eenvoudige en praktische oefeningen vanuit je hart. Check in bij jezelf via je adem en maak de verbinding met jezelf en je omgeving. Leer in korte tijd een techniek die werkt om stressvolle situaties of emotionele gebeurtenissen te hanteren. Even de drukte en het moeten laten, en een moment voor jezelf nemen. Zowel op het werk als in de privésfeer. De methode wordt visueel ondersteund met behulp van bio-feedback apparatuur.

Wat heeft men geleerd na het bijwonen van deze sessie?

 • inchecken bij jezelf en verbinding maken met je hart
 • rust in je hoofd en ontspanning in je lijf behulp van je ademhaling
 • beter omgaan met stress en lastige emoties

5.
Lees meer Sluiten
Slaap tijd: Laat me slapen!

Slapen doen we allemaal. Als het goed is tenminste. En in dat geval sta je ook niet vaak stil bij je nachten, je ervaart tenslotte geen probleem.
Hoe anders wordt het als slapen niet lukt….hoe kom je dan je dagen door? En weet je wat voor impact slechte nachten op je leven kan hebben? Hoe zit dit als je nachtdiensten draait?

In deze workshop leer je meer over de theorie van slaap, hoe slaapproblemen kunnen ontstaan en wat je zou kunnen doen om beter te gaan slapen. Vooral leer je dat het van groot belang is om je slaap serieus te nemen; het is immers de basis van je bestaan.

7.
Lees meer Sluiten
Tijd om op te laden: Zorg ook goed voor jezelf – de overgang

Je werkt in de zorg. Dat is vaak best pittig. Goed voor jezelf zorgen schiet er nog wel eens bij in. Want, hoe doe je dat nou in een baan waarin je vooral voor de ander zorgt?
In deze workshop krijg je inzicht in de nut en noodzaak van zelfzorg bij de overgang. In de zorg werken veel vrouwen die tussen de 40 en 65 jaar oud zijn. Bijna 70% van deze vrouwen heeft in meer of mindere mate last van overgangsklachten. Soms zelfs zo veel dat het van invloed is op hun werk in de zorg. Er is weinig herkenning en erkenning van overgangsklachten bij vrouwen zelf en bij werkgevers in de zorg. En dat terwijl iedere vrouw ermee te maken krijgt.

Sommige huis- en bedrijfsartsen zijn ook onvoldoende bekend met de klachten die het gevolg kunnen zijn van de overgang. Zo kunnen hartkloppingen en depressieve gevoelens zo maar een gevolg zijn van een verstuurde hormoonbalans die veroorzaakt wordt door de overgang. IZZ wil dit thema graag bespreekbaar maken met zorgmedewerkers en bij zorgorganisaties. We geven je in deze workshop inzicht en concrete tips om beter voor jezelf te zorgen. We bespreken hoe jij op een goede manier door de overgang komt en hoe je tijdens deze periode jouw kennis en ervaring in de zorg kunt blijven inzetten.

Wat heb je geleerd na het bijwonen van deze sessie?

 • Na afloop weet je meer over de overgang en welk type klachten een gevolg kunnen zijn van een verstoorde hormoonbalans.
 • Na afloop van de workshop heb je praktische informatie over hoe jij in gesprek kunt met je huisarts, bedrijfsarts en/of werkgever over de overgang.
 • Na afloop van de workshop heb je enkele concrete tips waarmee je je overgangsklachten wellicht kunt verminderen.

8.
Lees meer Sluiten
Tijd om te verbinden: Laat emoties voor je werken

Tijdens deze workshop ga je aan de hand van een concrete werksituatie aan de slag om te ontdekken wat er in die situatie allemaal te voelen, horen en te begrijpen is. Je leert hoe je emoties kunt doorvoelen. En krijgt zicht op hoe ze je in beweging willen brengen en ervaart welke cruciale rol ze spelen in het je verbinden met anderen.

Gun jezelf deze dag en maak kennis met zeven mentale voedingsstoffen, gericht op een scherp, gezond en gebalanceerd brein.

De Dag van de Zorgprofessional | Sprekers

Inspirerende lezingen over mentale activiteiten om je scherp en gezond te houden, met o.a. topsprekers:

Zorg met compassie voor jezelf, én je patiënt! Schrijf je nu in.

Bekijk hier de aftermovie van het congres op 22 juni 2018:
Zorgprofessional in balans.

De Dag van de Zorgprofessional | Praktische informatie

Tijdens de Dag van de Zorgprofessional ontdek je hoe je mentaal fit blijft. In één dag leer je hoe je in balans blijft, je mentale conditie kunt verbeteren en meer energie uit je werk haalt. Kom ook! Schrijf je nu in.

Wat ‘coronaproof’ nascholen bij ons betekent
Lees hier meer over de maatregelen die wij op de congressen treffen.

Datum: Vrijdag 28 augustus 2020

Locatie: ReeHorst, Ede | Bennekomseweg 24 | 6717 LM Ede
Klik hier voor de routebeschrijving

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.

Doelgroep: Alle verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten, docenten, teamleiders, managers en overige geïnteresseerden.

Tarieven
219 p.p. (incl. btw) | Regulier tarief
179 p.p. (incl. btw) | Vroegboektarief | Alleen voor de eerste 50 deelnemers!
179 p.p. (incl. btw) | Abonnee/leden tarief

Kom je met 5 of meer collega’s? Neem dan contact op met henriette.boven@bsl.nl, misschien kunnen we een mooie korting aanbieden.

Schrijf je eenvoudig in via het online inschrijfformulier.

Accreditatie
Accreditatie voor de dag van de Zorgprofessional is goedgekeurd door:
• Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals (5 punten – scholing algemeen)
• Verpleegkundig Specialisten Register (5 punten)
• NVvPO, Nascholing Praktijkondersteuners (5 punten)

Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier als je hiervoor in aanmerking wilt komen. Heb je een suggestie voor accreditatie voor een bepaalde beroepsvereniging?
Mail dan jouw verzoek naar manouk.mens@bsl.nl. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw-vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw-vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Contact
Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: (030) – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Congresontwikkelaar (inhoudelijke vragen)

Henriëtte Boven
M: +31 (0)6 – 53 97 9913
E: henriette.boven@bsl.nl

Congrescoördinator (logistieke vragen)

Manouk Mens
T: +31 (030) – 63 83639
E: manouk.mens@bsl.nl

Annuleren
Annulering dien je schriftelijk aan ons te melden. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de datum van het congres of evenement wordt € 50 (incl. btw) in rekening gebracht. De administratiekosten bedragen € 35 (incl. btw) indien de kosten van het betreffende congres of evenement minder dan € 100 (excl. btw) bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich bij verhindering wel kosteloos laten vervangen door een ander.