Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Conny Helder: ‘Drempel om aangifte te doen van agressie moet omlaag’

Minister Conny Helder wil dat het makkelijker wordt voor medewerkers in de zorg om aangifte te doen van agressie. Daarover is zij in gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid.  
Conny Helder, minister Langdurige Zorg en Sport. Foto: ANP

Dit schrijft de minister voor Langdurige Zorg en Sport in een Kamerbrief als reactie op het ordedebat van 7 december jl, waarin Fleur Agema (PVV) haar verzocht een update te geven over de stand van zaken rond agressie in de zorg.

Agressie

Volgens Helder zijn in het verleden – in het kader van het programma Veilige Publieke Taak, dat tot 2016 liep – door politie en Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt rond vervolging van agressie tegen mensen met een publieke taak. Deze Eenduidige Landelijke Afspraken (ELA) zijn er om medewerkers met een publieke taak, zoals verpleegkundigen, optimaal te beschermen.

Conny Helder in de Kamerbrief: ‘In het licht van deze afspraken is het van groot belang dat bij een vermoeden van een strafbaar feit ook echt aangifte wordt gedaan, zodat de veroorzaker een passende straf krijgt voor diens agressieve gedrag. Tegelijkertijd weten we dat de stap om aangifte te doen in zorg en welzijn vaak groot is. Ik ben daarom in gesprek met de sector en het ministerie van J&V om te bezien hoe we drempels in de uitvoering van de ELA rond afhandeling van aangiftes in zorg en welzijn kunnen wegnemen.’

Subsidie

Volgens Helder vraagt dat om inzet aan de kant van politie en OM, maar nadrukkelijk ook bij de sector.

Helder: ‘Ik ondersteun werkgevers bij hun activiteiten om medewerkers te beschermen tegen agressie en ongewenst gedrag. Onder andere door vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers op brancheniveau subsidie te bieden om aan de slag te gaan met het (verder) ontwikkelen van een eigen branchegerichte aanpak.

Via bestuurlijk overleg met sociale partners zal ik de vinger aan de pols houden wat betreft de voortgang op de ontwikkeling en uitvoering van deze branchegerichte aanpakken. Aanvullend daarop zal VWS de ervaren agressie op de werkvloer blijven monitoren. Verder zal dit jaar een lerend netwerk worden opgezet, opdat betrokken partijen van elkaar kunnen leren.’

Aangifte doen

Nursing publiceerde onlangs een artikel over agressie in de zorg ‘Agressie in de zorg: ‘Een dikke huid moeten kweken is niet normaal’. Ook daarin werd genoemd dat de aangiftebereidheid laag is, omdat verpleegkundigen vaak bang zijn voor represailles van de dader. Of omdat ze denken dat agressie ‘erbij hoort’.

Aanpak van agressie begint met melden

In het Máxima MC in Eindhoven en Veldhoven houdt een zogenaamde veiligheidsregisseur zich fulltime bezig met de veiligheid in en om het ziekenhuis. Dat leidde tot heel wat meer meldingen van agressie-incidenten. Nursing vroeg veiligheidsregisseur Arnold de Lange hoe hij dat voor elkaar kreeg. Dit ziekenhuis heeft een veiligheidsregisseur: ‘Aanpak van agressie begint met melden’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.