Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Contract voor zzp’er mogelijk in 2012

Zelfstandige verpleegkundigen kunnen vanaf 2012 zonder tussenkomst van een bemiddelingsbureau contracten afsluiten met het zorgkantoor.
Contract voor zzp'er mogelijk in 2012

Dat schrijft vakblad Zorgvisie naar aanleiding van een brief van demissionair minister Klink aan de Tweede Kamer. De minister verwijdert de bepaling uit de wet dat alleen gecertificeerde instellingen AWBZ-zorg mogen leveren. Zelfstandig werkende verpleegkundigen kunnen hierdoor binnenkort ongehinderd de thuiszorgmarkt op in de AWBZ. Nu kunnen zij dat niet doen zonder eerst via een gecertificeerde zorginstelling een contract van het zorgkantoor te krijgen.

Het contract is nadelig voor zzp’ers omdat de belastingdienst vanwege deze constructie zzp’ers ziet als werknemers in loondienst en niet als zelfstandig ondernemers, met het gevolg dat er ook loonbelasting betaald moet worden. Klink wil dit probleem oplossen en denkt dat zorgkantoren in 2012 helemaal klaar zijn om individuele contracten met zzp’ers af te sluiten. Met deze beslissing maakt Klink een eind aan een langlopend juridisch conflict tussen de belastingdienst, brancheorganisatie ActiZ en brancheorganisatie BTN.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

1 REACTIE

  1. Bij goede lezing van Klink’s plannen blijkt juist, dat Klink de toegang van ZZP’rs tot de AWBZ zoveel mogelijk beperkt. Laar niet het foute idee ontstaan dat Klink de toegang van ZZP’rs wil verbeteren, daar is geen sprake van. Zie ook Blog van ZorgImpact op WordPress.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.