Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Contracteren zzp’er wellicht mogelijk in 2012

Het ministerie van VWS wil wetgeving aanpassen om de inzet van zzp'ers in de AWBZ via bemiddelingsbureaus mogelijk te maken. Dat blijkt uit een brief van minister van Financiën Jan Cees de Jager aan brancheorganisatie ActiZ.
Contracteren zzp'er wellicht mogelijk in 2012

In de brief van 14 juni aan de leden van ActiZ gaat De Jager in op de stand van zaken rondom de inzet van zzp’ers in de AWBZ. ActiZ strijdt al geruime tijd tegen de constructie waarbij zzp’ers in de AWBZ worden ingezet door bemiddelingsbureaus. Dat zijn geen reguliere AWBZ-zorgaanbieders, maar bedrijven die alleen zelfstandigen inzetten en geen vaste medewerkers in dienst hebben. Het ministerie van VWS wil deze constructie mogelijk maken, maar ActiZ heeft dit vooralsnog via de rechter weten tegen te houden.

Na 2012
In een bijlage in de brief wordt een tijdspad genoemd voor directe contractering van zzp’ers door het zorgkantoor: ‘Op dit moment wordt onderzocht wat de consequenties zijn als de mogelijkheid van contractering van individuele zorgverleners zou worden ingevoerd. Naar verwachting zal directe contractering van zelfstandige, individuele zorgverleners door zorgkantoren niet eerder dan in 2012 mogelijk zijn.’

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Lees ook: Ab Klink ‘Zelfstandigen ook contractant’

Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing   

3 REACTIES

 1. Hallo Allemaal,
  Ik heb de stap zelf nog niet genomen, Omdat ik niet precies weet hoe je aan klanten komt.Ik ben 48 jaar door de crisis ben ik niet aantrekkelijk voor de organisaties ( Te duur) Ik roep alle mensen op om als ZZp te gaan werken Het maakt werken in de zorg weer aantrekelijk , wij verdienen meer respect voor ons werk. Zelf ben ik Doktersassistente en Zieken verzorgster met meer dan 13 jaar werkervaring en op to date. ZZP in de zorg is een vooruitgang.
  Wie heeft informatie voor mij hoe ik klanten krijg.
  Alvast bedankt
  Groet Lieneke

 2. Lees alle reacties
 3. Het wordt de hoogste tijd dat deze mogelijkheid er komt! Ik wacht al zolang! wordt de horizon verbreed en zijn we niet afhankelijk van inkomsten uit PGB! Kortere lijnen en voor de Zorgverleners: ‘zorgen dat je een goed team ZZP-ers hebt!kun je de continuiteit waarborgen. Maar blijf zorgen voor super kwaliteit! houd je kennis op peil! Nog anderhalf jaar….., ik zit al te poppelen! Laat maar komen Zorgkantoren, ik spreek graag met jullie maar nog liever verpleeg ik! En over de tarieven worden we het vast eens!haal er maar eens een lijntje uit!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.