Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Controle op hoge werkdruk zorginstellingen

Een speciale controleactie moet ervoor zorgen dat zorginstellingen meer doen tegen een te hoge werkdruk. Ook agressie moet harder worden aangepakt om werknemers te beschermen.
Controle op hoge werkdruk zorginstellingen

Dat heeft de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, aangekondigd. De helft van het ziekteverzuim dat met het werk te maken heeft, is onder zorg- en welzijnsmedewerkers toe te schrijven aan stress door druk en agressie waaraan het personeel blootstaat. De Inspectie wijst erop dat zorginstellingen verplicht zijn om maatregelen te treffen als personeel ziek wordt door een hoge werkdruk of slechte werkomstandigheden. De Inspectie laat weten ‘handhavend op te treden’.

Gezond blijven
Voor de inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is in 2012 en 2013 het aanpakken van werkdruk een van de belangrijkste speerpunten. In de sector zorg en welzijn werken ruim 1,2 miljoen mensen. ‘Het is belangrijk dat deze werknemers gezond blijven werken tot aan hun pensioen. In een sector waar door de vergrijzing een personeelstekort dreigt, is het des te belangrijker dat het huidige personeel behouden blijft’, aldus de Inspectie.

Zorgvisie

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.