Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Convenant zzp’ers in de zorg op site VWS geplaatst

Er komen veel vragen binnen bij de afdeling voorlichting van het ministerie van VWS over het convenant voor zzp’ers in de zorg. Daarom heeft ze het convenant nogmaals op haar site geplaatst.
Convenant zzp'ers in de zorg op site VWS geplaatst

Het is blijkbaar nog niet breed bekend dat het convenant tussen Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN), de Belastingdienst, het ministerie van VWS en het UWV al sinds februari 2009 niet meer geldig is. Vandaar dat op de site van VWS het convenant nog een keer geplaatst is met daarbij de begeleidende tekst dat het niet meer wordt uitgevoerd.

Oneerlijke concurrentie
In het convenant is de inzet van zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in de AWBZ geregeld. Brancheorganisatie ActiZ heeft met succes de uitvoer ervan via de rechter geblokkeerd. Volgens de koepel voor thuiszorgorganisaties creëren de voorwaarden in de overeenkomst een oneerlijke situatie: bemiddelingsbureaus die zzp’ers inzetten hoeven geen loonbelasting en premies te betalen voor de zzp’ers, terwijl traditionele thuiszorgorganisaties deze wel moeten betalen voor hun medewerkers in loondienst. Een nieuwe oplossing voor deze problemen is nog in de maak. 

Door: redactie Nursing

Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.    

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.