Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Corona: NU’91 en VWS overleggen donderdag over zorgen verpleegkundigen

Vakbond NU'91 en VWS gaan donderdagochtend praten over zorgen van verpleegkundigen over het coronavirus, zoals het personeelstekort en dreigende tekort aan beschermende middelen.
Foto Arno Massee

NU’91 had aangedrongen op een gesprek met de minister omdat verpleegkundigen en verzorgenden sterke twijfels hebben of ze wel verantwoord (extra) kunnen werken met het coronavirus.

Het personeelstekort wordt alleen maar nijpender, en bovendien vrezen verpleegkundigen het tekort aan beschermende middelen, bleek al uit diverse peilingen. ‘Bovendien komen verpleegkundigen en verzorgenden in de problemen met de opvang van kinderen’, zegt woordvoerder van NU’91 Michel van Erp.

De vakbond pleit onder andere voor een onbelaste toeslag voor extra werk. ‘Ook zou het goed zijn als de overheid een centrale registratie gaat uitvoeren van waar nog materialen bij leveranciers beschikbaar zijn’, zegt Van Erp. ‘Verder zou de zorg voorrang moeten krijgen bij verdeling van de materialen.’

Mogelijk zijn ook de andere vakbonden bij het gesprek, dat is nog niet bekend.

Nursing volgt de ontwikkelingen rondom het nieuwe coronavirus op de voet. Hier vind je alle Nursing-artikelen over het coronavirus op een rijtje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.