Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dader thuiszorgmoord krijgt TBS

De 61-jarige Cornelia F. uit Weert die in september vorig jaar een wijkverpleegkundige van De Zorggroep doodstak krijgt TBS met dwangverpleging. De uitspraak geeft medewerkers van De Zorggroep voldoening.
Dader thuiszorgmoord krijgt TBS
Foto: stockxchng

Dinsdag was de uitspraak door de rechtbank in Roermond. De rechter acht de vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar en denkt dat de kans op herhaling groot is. Uit onderzoek door het Pieter Baan Centrum blijkt dat de vrouw lijdt aan schizofrenie van het paranoïde type. De uitspraak komt overeen met de eis van het openbaar ministerie twee weken geleden.

Voldoening

Collega’s van de wijkverpleegkundige zijn tevreden met de uitspraak, zo laat Albert Lauvenberg weten. Hij is manager van het team waarin de wijkverpleegkundige werkzaam was: ‘Ik hoor van teamleden dat ze blij zijn dat deze vrouw een behoorlijke tijd in een tbs-kliniek wordt opgenomen. Het geeft een soort voldoening bij onze medewerkers dat deze cliënt voorlopig uit het zicht is.’

TBS geëist tegen dader thuiszorgmoord

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag minimaal vier jaar tbs geëist tegen de 60-jarige vrouw die er van wordt verdacht in september vorig jaar een 55-jarige wijkverpleegkundige te hebben doodgestoken. Lees meer >>>

Voorbereid

De rechtbank oordeelt dat Cornelia F. de moord zorgvuldig had voorbereid: ze had een mes klaargelegd in de keuken en een  briefje waarop stond wat ze mee moest nemen naar de politie. Ook maakte F. voorafgaand aan de moord een filmpje met haar mobiel waarop ze vertelt wat ze van plan is.

Chip

Tijdens de moord was Cornelia F. zeer psychotisch. Zij verklaarde dat er een chip in haar hoofd zat waarmee haar op afstand pijn werd gedaan. Om van die pijn af te komen zou ze de thuiszorgmedewerkster met een mes moeten steken.

Slachtoffer ’thuiszorgmoord’ was wijkverpleegkundige

De 55-jarige thuiszorgmedewerkster die vorige week om het leven is gekomen bij een steekpartij in het Limburgse Weert is een wijkverpleegkundige. Ze werkte al bijna 25 jaar bij zorgorganisatie De Zorggroep. Collega’s van de wijkverpleegkundige hebben met verslagenheid gereageerd. Lees meer >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.