Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dag van de Verpleging 2012

Op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, is het weer de internationale Dag van de Verpleging. Elk jaar kiest the International Council of Nurses (ICN) een thema voor deze dag. Dit jaar is dat ‘Closing the Gap from Evidence to Action’, in Nederland vertaald naar: ‘Van onderzoek naar praktijk: overbrug de kloof’.
Dag van de Verpleging

Dag van de VerplegingVideoboodschap van de directeur

ICN hoopt verpleegkundigen meer bewust maken van de mogelijkheden van evidence based practice (EBP) in de dagelijkse praktijk: hoe interpreteer je onderzoeksuitlagen, welke pik je eruit, hoe pas je ze toe? David Benton, directeur van ICN maakte een speciale videoboodschap voor alle verpleegkundigen om ze te feliciteren met deze feestdag.

 

Portretten

Ook V&VN besteedt natuurlijk weer aandacht aan de Dag van de Verpleging. In V&VN Magazine vier portretten van organisaties en afdelingen die aan de slag gingen om wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk dichter bij elkaar te brengen. Zoals GGz Eindhoven. Daar moesten ze constateren dat de laatste levensfase van cliënten in een ggz-instelling lang niet altijd vlekkeloos verloopt. Wanneer een psychiatrische cliënt palliatieve zorg nodig heeft, weten verpleegkundigen en andere betrokkenen zich vaak geen raad. Hun kennis, vaardigheden en houding schieten tekort. Hoe geef je palliatieve zorg vorm? GGz Eindhoven ging aan de slag met een plan van aanpak en ziet verbeteringen.

 

VAR-activiteiten

Op de website van V&VN vind je ook een lijst met VAR activiteiten op de Dag van de Verpleging. Een greep uit de activiteiten:

 

16-05-2012 – “Van onderzoek naar praktijk: overbrug de kloof”.

Door Fontys Master of Advanced Nursing Practice

 

15-05-2012 – Van onderzoek naar praktijk: laatste ontwikkelingen op het gebied van wondzorg

V&VN Wondconsulenten

 

12-05-2012 – Medisch centrum van ROC + FONTYS

Dag van de Verpleging ROC + FONTYS

 

12-05-2012 – Historische lezing!

Door Het Florence Nightingale Instituut

 

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.