Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dagvoorzitter Joost Hoebink: ‘Ik ben de stem van het publiek’

Dit is een bijdrage van Nursing congressen en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. 
dagvoorzitter NAH

Energiek, verbindend en vaak met vragen die niemand durft te stellen: Joost Hoebink is al vijftien jaar dagvoorzitter en stond voor Nursing al meer dan honderd keer op het podium.

Hoe word je dagvoorzitter?
‘Als kind vond ik het al leuk om toneelstukjes te doen en spreekbeurten te houden. Op de middelbare school richtte ik een debatclub op en zat ik bij de schoolkrant. Daarna heb ik gewerkt als verslaggever voor Radio 1, tot ik erachter kwam dat je van dagvoorzitterschap je werk kan maken.

Wat is jouw affiniteit met verpleegkundigen en verzorgenden?
Het is mijn lievelingsdoelgroep en dat zeg ik echt niet om te slijmen! Verpleegkundigen zijn enorm betrokken. Dat zie ik terug op congresdagen. Ze zitten vaak tien minuten voor aanvang al in de zaal met een notitieblok op schoot, stellen vragen en delen hun ervaringen. Verpleegkundigen zetten altijd een stap extra. Dat is niet vanzelfsprekend.’

Waar let jij op om een dag in goede banen te leiden?
‘Aan mij om te zorgen dat mensen naar huis gaan met een goed gevoel. Ik vertolk de stem van de deelnemers. Ik let erop dat sprekers zich aan de tijd houden en stel vragen zodat het verhaal goed aansluit op de verpleegkundige praktijk.’

Naar welk programma kijk jij zelf uit?
‘Naar de laatste editie van Het Nursing Brein College in januari. Je ontdekt wat er gebeurt bij neurologische aandoeningen maar ook hoe je zelf je brein fit houdt. Dat vind ik interessant, want zo wil ik mijn rol ook invullen: je kunt altijd groeien.’

Heb je een tip voor verpleegkundigen om nog meer uit hun congresdag te halen?
‘Bekijk vooraf het programma en bedenk bij elk onderdeel welke drie vragen je beantwoord wilt zien. Vaak komen je vragen wel aan bod in de presentatie. Maar als dat niet zo is, steek dan je hand op, dan kom ik naar je toe. En vergeet tot slot niet om ook gewoon te genieten en zelf eens lekker verzorgd te worden!’

Tekst: Naomi van Esschoten

Joost Hoebink ontmoeten? Hij staat als dagvoorzitter op het podium op de volgende congressen:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.