Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De juiste hersengolven tijdens je Powernap

Een powernap is een manier om uit je middagdip te komen en weer fris en alert aan het werk te gaan. Wil je alles uit je dutje halen? Dan kun je een app (programma) gebruiken om je hersenen in de juiste staat te brengen. En... om op tijd weer wakker te worden.
De juiste hersengolven tijdens je Powernap

De apps voor powernaps helpen je om in verschillende fasen van slaap te raken. Ze laten je geluiden horen die je hersenen stimuleren om bepaalde golven te produceren. Na een tijdje gaan je hersengolven als het ware mee resoneren met de geluiden. Het programma neemt je dan mee in een bepaalde volgorde van slaapfases waardoor je op tijd weer uitgerust wakker wordt.

Brainwave Power Nap
Net als muziek download je de app op je smartphone of mp3-speler en luister je ernaar tijdens je middagdutje met een koptelefoon op. De meest populaire app in de iTunes store is Brainwave Power Nap. Je kiest een middag- of een avonddutje en een tijdsduur. Daarna kies je een achtergrondgeluid zoals regen, zee of pink noise, een soort radioruis. Tijdens de sessie hoor je een zachte toon door het achtergrondgeluid heen. Deze zorgt ervoor dat je hersenen andere golven gaan produceren. Aan het einde van de tijd ontwaak je – zo beloven de makers – uitgerust en alert.

Andere programma’s:
– Pzizz energizer
– Power Nap – Soundscapes
– Power Nap with Andrew Johnson
– PowerNap: Forty Winks Anywhere
– Power Sleep & Nap

Podcast
Heb je geen smartphone? Dan kun je ook een podcast downloaden en deze afspelen via je computer of mp3-speler. Een bekende is A new power nap everyday – NapSounds.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do’s en don’ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière…

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.