Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De psychiatrie: ‘Leg dat thuis maar eens uit’

‘Psychiatrie is voor velen een onbekend terrein. Leg thuis maar eens uit wat je als hulpverlener in de psychiatrie doet of wat je uitgevoerd hebt op je werkdag.’ Zo trapt psychiatrisch verpleegkundige Ronald Krom zijn eerste weblog voor TvZ af.
TvZ weblogger Ronald Krom

Ronald Krom over zijn weblog: ‘Voor veel mensen is psychiatrie taboe of roept het een weinig positief beeld op.

Krantenberichten en televisiedocumentaires handelen veelal over agressie, onberekenbaar gedrag en onmacht, hetgeen de beeldvorming over psychiatrie niet altijd goed doet. Hiertegenover staat dat verpleegkundigen en overige medewerkers in geestelijke gezondheidszorg ongelooflijk hard werken (om een reëel beeld te schetsen) en zich open stellen voor vernieuwingen om de behandeling en zorg voor de psychiatrisch cliënt te optimaliseren. Steeds vaker ook in samenwerking met familie en/of naasten. Met deze blog wil ik de komende tijd graag inzicht geven in een wereld die voor velen ‘terra incognita’ is. Een wereld die treurigheid kent, maar waar ook plezier, humor en menselijke warmte aanwezig zijn. Ik wil laten zien dat cliënten in de geestelijke gezondheidszorg meer zijn dan hun psychische stoornis en ik zal vertellen over ontwikkelingen en innovaties die gaande zijn.’

 

Lees de eerste weblog van Ronald Krom

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.